Süs bitkileri nelerdir

Süs bitkisi, daha çok gösterişli çiçek ya da yaprakları için bahçe bitkisi ya da ev bitkisi (salon çiçeği) olarak yetiştirilen, besin amaçlı olmayan, süs, çiçekçilik ya da bahçecilik amaçlı bitkilerdir. Çiçeği olsun olmasın Türkçede halk arasında Çiçek adıyla da yaygındır.

Süs bitkileri Çeşitleri Nelerdir?

Dış Mekan Süs Bitkileri Nelerdir?

  • Ağaçlar ve Ağaçcıklar. 1 / 7. …
  • Çalılar. 2 / 7. …
  • Sarılıcı ve Tırmanıcı Bitkiler. 3 / 7. …
  • Yer Örtücü Bitkiler. 4 / 7. …
  • Mevsimlik Çiçekler. 5 / 7. …
  • Soğanlı Bitkiler. 6 / 7. …
  • Çim Bitkileri. 7 / 7.

Dış mekan süs bitkileri nelerdir?

Dış mekan süs bitkileri genellikle, parklarda, bahçelerde, yollarda, aktif ve pasif yeşil alanlarda kullandığımız bitkilerdir. Dış mekan bitkileri; büyük ağaçlar, çalılar, çiçekler, yer örtücü bitkiler, su bitkileri, saz ve bambu türleri, sarmaşıklar ve çim gibi çeşitlilikler göstermektedir.

Iç mekan süs bitkileri nelerdir?

Çeşitli saksı, kap ve kasalarda iyi yetişen ve salon, vitrin, oda, koridor gibi kapalı mekanlarda yeşil bir mekan oluşturmak için kullanılan, doğal çiçek ve yaprak güzelliğini ömrünün sonuna kadar muhafaza eden çiçek türlerine saksı bitkileri denir. …

Süs bitkileri kaça ayrılır?

Süs Bitkileri Kaça Ayrılır? Süs bitkileri kendi aralarında dört sınıfa ayrılmaktadır. Bunlar; Kesme çiçekler, iç mekan süs bitkileri, dış mekan süs bitkileri ve doğal çiçek soğanları şeklinde ayrılmaktadır.

Süs bitkisi nedir nasıl sınıflandırılır?

Doğada bulunan veya tarla ve seralarda yetiştirilebilen bütün bitkiler değişik yerlerde ve değişik amaçlar için süs bitkisi olarak kullanılabilir….Daha iyi anlaşılması açısından bunları 4 bölümde toplayabiliriz :

  1. Kesme çiçekler.
  2. İç mekan süs bitkileri.
  3. Dış mekan süs bitkileri.
  4. Doğal çiçek soğanları

Iç mekan süs bitkileri kaça ayrılır?

İç mekan bitkileri form özelliklerine göre; sarkıcı, tırmanıcı, ya da mimari formlu olarak üç ana sınıfa ayrılır.

Dış Mekan süs bitkileri kaça ayrılır?

Dış mekan süs bitkileri: İbreli ve geniş yapraklı ağaç ve ağaçcıklar, yer örtücü bitkiler, mevsimlik çiçekler gibi kendi içerisinde bölümlere ayrılmaktadır.

Related Posts