Salçalı bulgur pilavı nasıl yapılır

4 kişilik bulgur pilavı nasıl yapılır?

Geniş bir tencerenin içine sıvıyağ koyun, doğranan malzemeleri ilave edin 5 dakika kadar kavurun ve üzerine küp şeklinde domatesleri ilave edin. Domatesler suyunu çekene pişirin. Bulgur, tereyağı ve pul biberi ilave edin. 5 dakika kadar kavurun. Suyunu ve tuzunu ilave edip kısık ateşte pişirin.

Salçalı pilav nasıl yapılır?

Solan biberle soğanın üzerine domatesi ekleyip domates de solunca salçaları tuzu ekleyip 2-3 dakika karıştırıyoruz. Daha sonra kaynamış suyu ekliyoruz. 2 dakika kaynadıktan sonra bulguru ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çekince altını kapatıyoruz. 10 dakika dinlendirip servis ediyoruz.

Salçalı bulgur pilavı kaç dakikada pişer?

Bulgur pilavı tencerede 15-20 dakikada pişer. Ocaktan alınıp 5-10 dk kapağı açılmadan demlemeye bırakılır. Şayet düdüklüde pişirecekseniz 10-12 dk gibi kısa sürede düdüklüde bulgur pilavı yapabilirsiniz.

Iri bulgur pilavı nasıl yapılır?

Şehriyeli İri Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Tenceremize yağı alıyoruz. Orta ateşte yağ eridikten sonra tel şehriyeyi ekliyoruz rengi kızarınca bulguru ekleyip bir tatlı kaşığı tuz ekleyip iki üç dakika kavuruyoruz. Sonra sıcak suyumuzu bulguru ölçtüğümüz kaseyi kullanarak 2, 5 kase su ekliyoruz.

2 kişilik sade bulgur pilavı nasıl yapılır?

Sade Bulgur Pilavı Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ocağa aldığımız uygun bir tencerenin içinde tereyağını eritip kızdırın.
  2. Yağ eridikten sonra içine bulguru ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
  3. Bulgurumuz kavrulduktan sonra suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırın.

10 kişilik bulgur pilavı nasıl yapılır?

YEMEĞİN TARİFİ Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın. Orta ateşte, bulgur suyunu çekmeye başlayıp göz göz oluncaya kadar pişirin. Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika daha pişirin.

Salçalı pirinç pilavı olur mu?

Salçalı Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? … Salça kızardığında pirinç ve tuz ilave edilir ve tekrar biR kaç dk. Karıştırılır. En son suyumuzu üzerine döküp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Related Posts