Dusuk tehlikesi icin ne yapmali

Düşük tehlikesi durumunda en çok başvurulan tedavi yöntemi ilaç kullanımıdır. Nedeni tam olarak bilinemeyen düşük risklerinde ağızdan, vajinadan ya da iğne ile verilen ilaç takviyesi yapılır. Kanama durdurulsa bile hamileliğin 12 ile16. haftasına kadar tedaviye devam edilir.

Yatak istirahati düşüğü engeller mi?

Yatak istirahatiniz ile bebeğinizin kasık bölgenize doğru yaptığını baskı azalır ve rahim ağzınıza olan basınç hafifler. Böylelikle düşük ve erken doğum gibi durumlarınızı bir ölçüde engelleyebilirsiniz.

Hamilelikte hangi haftalar riskli?

Gebelik, doğal bir süreç olmasına rağmen sorunsuz devam eden pek çok gebelikte durum her an değişebilir. Hamilelik sürecinde en riskli dönemlerden biri ilk 12 haftadır. 12. haftanın tamamlanmasının ardından düşük riski azalır. Gebeliğin 20. haftasından sonra ise düşük riski daha da düşer.

Düşük yapmayı ne tetikler?

Başlıca düşük nedenleri: Kromozomal anomaliler. Anne adayının sağlık durumu (hormonal hastalıklar, tiroid problemleri, enfeksiyonlar, rahim-serviks sorunları) Yaş, önceki düşükler, obezite, kronik hastalıklar, sigara, alkol ve madde kullanımı, invaziv prenatal testler gibi diğer faktörler.

Düşük tehlikesi olanlar ne yapmalı ne yemeli?

Hamileğini kurtarmak isteyenler, ağrı ve kanama başladığında bağırsaklarını boşaltıp 3 gün boyunca yatmalı ve aç kalmalıdır. Sancı ve kanama durduğunda kalkıp ev işi yapmaya başlayabilir. Ancak yemek yememeli. 5-7 gün boyunca meyve ve sebze suyu içmeli, meyve ve çiğ sebze yemelidir.

Hamilelikte düşük tehlikesi olanlar nasıl yatmalı?

Bilim insanları düşüklerin önüne geçebilmek için hamile kadınlara, gebeliklerinin son üç ayında yan yatmalarını tavsiye etti. İngiltere'de 1000 kadın üzerinde yapılan bir araştırmaya göre gebeliğin son üç ayında sırtüstü yatmak düşük ihtimalini ikiye katlıyor.

Progestan kullanımı düşüğü engeller mi?

Rahim kasılmalarının önüne geçerek gebelikte düşük riskini azaltır. Gebeliğin son trimesterinde salgılanarak doğumun vaktinden önce başlamasını önler.

Hamilelikte ilk 3 ay neden riskli?

Gebeliğin ilk 3 ayı düşük açısından riski en yüksek olan aylardır. Ayrıca bu dönemde bebeğin gelişmekte olan organları ilaçlar, alkol ve diğer toksik ajanların yaratabileceği hasara karşı en hassas dönemindedir.

Related Posts