Şalgam dolması nasıl yapılır

Şalgam Dolmasu Nasıl Hazırlanır? Pilâvlık bulgur, doğranmış soğan, kırmızıbiber, kıyma, salça, tuz ve suyu konularak içi hazırlanır. Şalgamların kabuğu soyulduktan sonra içeri oyulur ve hazırlanan malzeme ile doldurularak tencereye dizilir. Üzerine dolmaların yarısına kadar salçalı sıcak su konur ve pişirilir.

Erzurum usulü şalgam yemeği nasıl yapılır?

Kıymamızı soğan sarımsak salça ile yapıyoruz ardından yıkayıp suyunu süzdüğümüz şalgamları kıymanın üzerine döküyoruz ve baharatları ekleyip tamamen karıştırdıktan sonra 1 su bardağı su ekleyip kapağını kapatıyoruz. Servis yaparken isteğe bağlı sarımsaklı veya sade yoğurt kullanılabilir.

Şalgam dolması nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Şalgam Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şalgamları soyup halka halka doğruyoruz tuzlu kaynayan suda çok az haşlıyoruz.
  2. Diğer taraftan dolma harcını yapıyoruz soğanları küp küp doğruyoruz kıymayı baharatlarını bulguru ve pirinci katıp yoğuruyoruz haşladığımız şalgamların içine kıyma harcından koyup sarıyoruz.

Şalgam köftesi nasıl yapılır?

Şalgamlar yıkanıp, soyulur ve bir parmak eninde yuvarlak dilimlenir. Kıyma, bulgur, soğan, biber salçası, maydanoz, tuz, baharatlar ve su ilave edilip güzelce yoğrulur. Yoğrulan etten orta büyüklükte köfteler hazırlanır ve bir köfte bir şalgam dilimi şeklinde tencereye dizilir. Afiyet olsun.

Şalgam kavurması nasıl yapılır?

Tavaya 2-3 yemek kaşığı tereyağı koyup kıymayla kavuruyoruz. Daha sonra şalgamları içine döküp beraber kavuruyoruz. Tuz ve karabiberi ilave ediyoruz. Biraz daha kavurup altını kapatın.

Şalgam dolması kaç dakikada pişer?

Kıymayı derin bir kaba alın. Rendelediğiniz soğan, bulgur, zeytinyağı, tuz ve karabiberi katıp karıştırın. Şalgamları soyup, 5 mm kalınlığında dilimleyin. 10 dakika haşlayın.

Soğan dolması nasıl yapılır?

Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları yemeklik doğrayın. …
  2. Pirinçleri yıkayın ve süzdürün. …
  3. Domateslerin kabuğunu soyun ve rendeleyin. …
  4. Dolduracağınız soğanların kabuğunu soyup, su dolu bir tencereye aktarın ve 10 dakika haşlayın. …
  5. Doldurduğunuz soğanları yassı olacak şekilde tencereye dizin.

27-Jun-2019

Şalgam dolması nerenin?

Şalgam Dolması (Erzurum)

Related Posts