Özel eğitim öğretmenliği ders programı

Özel Eğitim Öğretmenliği bölümünde hangi dersler var?

Dönem 1

  • Eğitime Giriş (EGIT101) …
  • Eğitim Psikolojisi (EGIT102) …
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi – I (TARH101) …
  • İngilizce İletişim – I (ENGL151) …
  • Türk Dili – I (TREG113) …
  • Bilişim Teknolojileri (ITEC112) …
  • Özel Eğitim (OZEG101) …
  • Zihin Yetersizliği ve Otizm Spektrum Bozukluğu (OZEG103)

Özel Eğitim Öğretmeni kimlere ders verir?

Özel eğitim öğretmenliği başta zihinsel engelliler, işitme engelliler, görme engelliler vb. yetersizliklerden etkilenmiş olan bireylerin eğitiminden sorumludur. Belirtilen engellerin yanında özel eğitim öğretmenliği, otizm ve disleksi gibi rahatsızlıkları yaşayan kişilerin eğitiminden de sorumludur.

Özel Eğitim Öğretmenliği hangi sınavla alıyor?

ÖSYM'nin yayımladığı değişikliğe göre; bu güne kadar yapılan ÖSYS sınavlarında YGS 4 puan türüyle alım yapan eski ismiyle Zihinsel Engelliler, yeni ismiyle Özel Eğitim Öğretmenliği, 2017 yılı itibariyle Türkçe-Sosyal 1 (TS 1) bölümünden, yani sözel puan türüyle alım yapacak.

Özel Eğitim Öğretmenliği kaç yıl okunur?

Özel Eğitim Öğretmenliği, üniversitelerde Eğitim Fakültesi bünyesinde eğitimi verilmekte olan ve yalnızca Sözel puan türüne göre öğrenci kabul eden 4 yıllık bir lisans bölümüdür.

Özel eğitim sınıflarında teneffüs var mı?

"Özel eğitim mesleki eğitim merkezi (okulu)" başlıklı 45. maddesi, hükümlerinde özel eğitim sınıflarındaki özel eğitim öğretmen ve öğrencileri için ders, dinlenme, yemek ve diğer etkinlik saatleri düzenlenmediğinden özel eğitim sınıflarındaki özel eğitim öğretmen ve öğrencilerinin teneffüs hakları yoktur.

Ozel Egitim Ogretmenligi alan sinavi var mi?

Özel eğitim öğretmenliği var. Aşağıdaki 16 alanda alan sınavı yapılmaktadır.

Özel eğitim öğretmeni olmak için ne gerekir?

Özel Eğitim öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü'nü okumak gerekmektedir. Özel Eğitim öğretmeni, eğitim kurumlarında, engelli bireylere eğitim verir ve onların yaşam koşullarını iyileştirecek bilgiler kazandırır.

Related Posts