Ösym tercih yapmak istiyorum

ÖSYM yerleştirme işlemini nasıl yapıyor?

Merkezi Yerleştirme yönteminde adaylar, yükseköğretim programlarına, sınav puanları, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları, varsa ek puanları yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince, bilgisayarla yerleştirilir

ÖSYM tercih formu nasıl alınır?

Adaylar tercihlerini, 05-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından kendileri yapacaklardır.

2 tercihler nasıl yapılıyor YKS?

YKS 2. ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından yapılan açıklama şu şekilde; “Değerli adaylarımız, 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercih işlemlerini yarın başlatacağız. Tercihlerinizi 14-18 Ekim tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz.

2 tercih hakkı var mı?

YKS 1. ek tercih sonuçları da 1 Ekim'de ÖSYM tarafından açıklandı. … Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada YKS'de barajı geçemeyen adaylara tercih hakkı tanınacağını açıklamıştı. Yani TYT'de en az 140 puan alanlar AYT ve YDT'de en az 170 puan alanlar YKS 2. ek tercihlerde tercih yapabilecek.

YKS yerleştirme işlemi nasıl yapılıyor?

Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır.

YKS yerleştirme nasıl yapılır?

Adaylar, 2021-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır.

ÖSYM Tercih belgesi nedir?

ÖSYS sonuç belgesi, bir öğrencinin hangi üniversiteye kaç puanla yerleştiğini ayrıntılı olarak belgeler. ÖSYM tarafından verilen bu belge, burs veren kurumlara o okulu hangi sene kaç puanla kazandığını kanıtlayan niteliktedir.

Related Posts