Çörek çeşitleri tarifleri

Çörek çeşitleri nelerdir?

Bazı çörek çeşitleri

  • Ayçöreği.
  • Çatal (çörek)
  • Gömme çörek.
  • Haşhaşlı çörek.
  • Paskalya çöreği.
  • Tahinli çörek.
  • Nokul.
  • Açma.

Çörek tarifi nasıl yapılır?

Sade Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı malzemelerin hepsini alacak bir kaseye sütü, elinizle küçük parçalara ayırdığınız yaş maya ve toz şekeri koyup karıştırın. …
  2. 5 su bardağı un ve tuzu yoğurma kabına alın. …
  3. Hamuru yağlanmış tepsinin ortasına koyun. …
  4. Yumurta sarısını bir fırçayla hamurun üzerine eşit şekilde sürün.

Yöresel çörekler nelerdir?

Çörekler Anadolu'nun çok sevdiği yiyeceklerin başında gelir….Yörelere göre hazırlanan ve kültürel zenginliğimizi bir kere daha ortaya koyan çörek çeşitlerinden bazıları aşağıdaki gibidir;

  • Kete.
  • Pişi.
  • Gömbe.
  • Kömbe.
  • Gelin Çöreği.
  • Mısır Çöreği.
  • Dızmana.
  • Koşma.

Çöreğin içine ne konur?

Diyarbakır Bayram Çörekleri Tarifi İçin Malzemeler

  1. 3 kg un.
  2. 1 kg tereyağı veya margarin oda sıcaklığında (ben tereyağı kullandım)
  3. 7 kepçe sıvı yağ
  4. 3 su bardağı ılık süt.
  5. 1, 5 yemek kaşığı mahlep.
  6. 1 yemek kaşığı mayana.
  7. 2, 5 yemek kaşığı tuz.
  8. 1 çay bardağı kahverengi susam.

Çörek hamuru nasıl yapılır?

Derin bir kabın içine ılık süt, toz maya, toz şeker ve tuzu aktarıp karıştırın. Yaklaşık bir dakika sonra üzerine yoğurt, sıvı yağ, tereyağı ekleyerek, çatalla çırpın. Üzerine unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bezle örterek, 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Maraş çöreği nasıl yapılır malzemeleri?

Yöresel (Maraş Çöreği) Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1 su bardağı süt.
  2. 1 çay bardağı yoğurt.
  3. 1 çay bardağı sıvı yağ
  4. 125 gr tereyağı veya margarin.
  5. 1 paket kabartma tozu.
  6. 1 tatlı kaşığı şeker.
  7. 1 tatlı kaşığı tuz.
  8. 1 yemek kaşığı çörek otu.

Çörek hamuru nasıl yoğurulur?

Derin bir kabın içine ılık süt, toz maya, toz şeker ve tuzu aktarıp karıştırın. Yaklaşık bir dakika sonra üzerine yoğurt, sıvı yağ, tereyağı ekleyerek, çatalla çırpın. Üzerine unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bezle örterek, 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Related Posts