Çökertme nasıl yapılır

Çökertme kebabı yapımında; yarım kilo bifteyi ince ince jülyen şeklinde doğrayın. Doğradığınız biftekleri derin bir kaba alın. Et marinesi için; etlerin üzerine 1 adet küçük boy soğan ve 2 diş sarımsağı ince ince doğrayın. 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı sirke, kekik ve kimyon koyun. Eliniz ile karıştırın.

Dana etinden çökertme nasıl yapılır?

Pideleri minik minik kesip patatesleri üzerine dökelim. Sarımsağı soyup yoğurtla karıştırıp pide ve patateslerin üzerine dökelim. Marine ettiğimiz etleri su katarak iyice pişirelim ve yoğurdun üzerine dökelim. Tavada salçalı sos hazırlayalım etin üzerine döküp maydanozla süsleyelim.

Çökertme Kebabında nasıl et kullanılır?

Türk mutfağına özgü bir lezzet olan çökertme kebabı, Bodrum ile özdeşleşmiştir. Yapımında dana antrikot veya kuzu eti kullanılır.

Çökertme kebabının eti nasıl olmalı?

Ağızlar sulanmaya başladıysa mutfağa doğru yol almalı yavaştan. Çökertme kebabına hak ettiği özeni vermeli, arzuya göre tarifte yer alan biftek ya da bonfile yerine fileto tavuk göğsü kullanmalı. Nasıl hazırlanırsa hazırlansın eşsiz bir akşam yemeği, eşsiz bir lezzet.

Kuşbaşı etten çökertme kebabı olur mu?

Çökertme Kebabı (Kuşbaşılı) Tarifi İçin Malzemeler 300 gram dana kuşbaşı eti. 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 küçük kuru soğan. 1 diş sarımsak.

Çökertme kebabına soğan konur mu?

Çökertme kebabı dana eti, yoğurt, patates kızartması, soğan, sarımsak ve yeşil biberin muhteşem karışımıyla oluşur. Çökertme kebabı tarifi için doğru adrestesiniz.

Çökertme yemeği hangi yöreye aittir?

Çökertme kebabı, Türk mutfağından bir et yemeği. Kızarmış kibrit inceliğinde patateslerin üzerine bonfile et yerleştirilir. Sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile birlikte servis edilir. Özellikle Bodrum civarında bulunur.

Çökertme kebabının yoğurdu sarımsaklı mı?

Servis tabağına önce kızarttığınız patatesleri alın, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Son olarak domates sosu ve sotelediğiniz etleri ilave ederek servis yapın.

Related Posts