Yüzdeki küçük yağ bezeleri

Yüzde ve göz çevresinde oluşan minik yağ bezeleri yani "Milia" çoğunlukla zararsız oluyor. Yüzdeki yağ bezeleri aslında metabolizmanın yakamadığı fazla yağların dışa yansıması. Yani yağ bezeleri aslında bize çok fazla yağ içeriği tükettiğimizin sinyalini veriyor.

Yüzdeki küçük yağ bezeleri nasıl temizlenir?

Yağ bezesi doğal tedavisi denildiğinde de, akla ilk olarak aloe vera jeli gelir. Bu jel yağ bezesinin bulunduğu bölgeye uygulandığında, yağ bezesinin küçülerek zamanla kaybolmasını sağlar. Aloe vera jelinin bu etkisinden yararlanabilmeniz için jeli düzenli olarak kullanmanız gerekir.

Yağ bezesi nasıl yok edilir?

Cerrahi Tedavisi Açık cerrahi yönteminde, yağ bezesinin olduğu noktaya küçük bir kesi ile müdahale edilir. 4 cm'den küçük olan ufak yağ bezeleri küçük kesiler aracılığıyla vücuttan çıkarılabilir ve yara izi genellikle önemli bir soruna yol açmaz. İşlem için lokal anestezi kullanılır.

Yüzde çıkan yağ bezesi için hangi bölüme gidilir?

Yağ bezesi bulunan kişilerin, hastanelerin dermatoloji (cildiye) ya da genel cerrahi bölümlerine gitmeleri gerekir.

Göz kenarındaki yağ bezeleri nasıl geçer?

Sarımsak mikrop kırıcı ve antibiyotik etkisi ile bezelerin yumuşamasını ve iyileşmesini sağlar. 1 diş sarımsak ile 1 adet karanfili havanda ezin. Gözaltındaki yağ bezelerine sürüp 20 dakika sonra ılık su ile yıkayın. Her gün düzenli olarak iyileşene kadar yapabilirsiniz.

Yağ bezesi iğne ile patlatılır mı?

Yağ bezesini yumuşatmadan patlatmaya çalışmayın. Bezeye iğne veya ucu sivri herhangi bir şey sokmayın, kesmeyin. Tüm bunların bezenin iltihaplanmasına ve derinin alt tabakalarına yayılmasına neden olabilir. Bezeyi sık sık anti bakteriyel sabunla veya anti bakteriyel özelliği bulunan ıslak mendillerle temizleyin.

Yağ bezesi evde nasıl patlatılır?

Hintyağını bir parça pamuğa 4-5 damla damlatıp bezenin üstüne yerleştirin. Bunu gün içinde 2-3 kez tekrarlayabilirsiniz. Buhar, ısı ve nem yağ bezesinin yumuşamasına ve kaybolmasına yardımcı olur. Havluyu buharda ısıtarak bezenin üstüne kompres yapın.

Yağ bezesi kendiliğinden kaybolur mu?

İçi sebumla dolu olan bu kistler genellikle zararsızdır ve çoğunlukla herhangi bir tedaviye gerek kalmadan zaman içinde kendiliğinden geçer. Ancak bazı durumlarda yağ bezesi çok büyükse, ağrı yapıyorsa veya enfeksiyon kaptıysa profesyonel bir tedavi gerektirebilir.

Related Posts