Yumuşak börek hamuru

Yumuşacık börek hamuru nasıl yapılır?

5 su bardağı unu derin bir yoğurtma kabına alın. Üstüne yumurta, tuz, mayayı ilave ederek suyu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.Gerekirse yarım bardak unu da ekleyerek yoğurun. Hamuru tezgaha alın 3-4 dakika kadar yoğurmaya devam edin. Gerekirse unu tezgaha serperek toparlayın.

Börek yumuşak olsun diye ne yapılır?

Yumuşak bir börek yapmak istiyorsanız bir yumurta ve bir şişe sodayı çırpıp böreğinizi fırına vermeden önce üzerine sürün. Hem yumuşak olacak hem de çok fazla kabarmayacaktır.

Evde börek hamuru nasıl yapılır?

Unu kabın ortasında boşluk bırakacak şekilde dökün. Ardından yumurta, sıvı yağ, sirke, su ve tuz eklenerek hamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğrulur. Kıvamı yumuşatmak için su katılaştırmak için de un kullanabilirsiniz. Hamuru yaklaşık yarım saat yoğurduktan sonra 1 saat dinlenmeye bırakmalısınız.

Mayalı börek hamuru nasıl yapılır?

Mayalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kaba unu, tuzu, mayayı katıp sıcak suyu kontrollü ilave ederek ele yapışan hamur yoğrulur.
  2. Yarım saat mayalanması beklenirken ıspanağı yıkayıp kıyalım.
  3. Kıymış olduğumuz ıspanağa peynir istenilen kadar sıvı yağ konur.
  4. Mayalanan hamur tezgaha un serpelenip hamur toparlanır .

Saç böreği hamuru nasıl yapılır?

Tavada Saç Böreği ( Gözleme) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Mayayı ılık suda eritin, sonra unun ortasına mayayı tuzu ve ılık su ekleyerek yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. …
  2. Tavada pişeceği için küçük bezeler alın ve tezgahta yuvarlak olarak açın. …
  3. Teflon tavanızda arkalı önlü olarak pişirin.

Sac börek hamuru nasıl yapılır?

Sac Böreği Hamuru Hazırlama: Bir kilo unun içine 2 tatlı kaşığı tuzu atıp karıştırıyoruz. 3 su bardağı suyu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz. Yaklaşık yarım saat dinlendiriyoruz. Hamurumuz dinlenirken biz iç harcımızı hazırlıyoruz.

Börek sosu yoğurt mu süt mü?

— Sosta süt kullanmak böreğin kurumadan çıtırlaşmasını sağlayacaktır. Sütünüz yoksa yoğurt da kullanabilirsiniz. … Hatta bu şekilde üzerini streç filmle kapatıp bir gece buzdolabında dinlendirmek yufkaların sosu iyice çekmesini sağlayacaktır. Bu şekilde yumuşayan yufkalar kurumadan pişecektir.

Related Posts