Yonca bitkisine hangi gübre atılır

Yonca gübrelemesi; toprak işlemesi esnasında dekar başına 13 veya 14 kg. fosfor verilmesi gerekmektedir. Ekim de dekara 2 veya 3 kg. azot ve 15 veya 20 kg. potasyum verilmektedir. Yoncaya ekim ile beraber dekara 2-5 kg azot ve 10-15 kg/da fosfor uygulaması yeterli olmaktadır.Mar 18, 2021

Yonca bitkisi hangi gübreyi sever?

Mono amonyum fosfat uygulaması yoncanın ekildiği ilk yıl ve sonraki her sezonun başında da tercih edilebiliyor. Her biçim arasında da dekara 10 kg klasik amonyum sülfat gübre uygulaması yapılıyor. Toprak altı damla sulama ile gübreleme gerekli olduğu zamanlarda kolaylıkla uygulanabiliyor.

Yonca da verim nasıl artırılır?

Yağmurlama sulama süresine dikkat ederek toprakta katman oluşmasına engel olmak tohumların çimlenmesinde önemli rol oynuyor. Çimlendirme sulamasının ardından toprak altı damla sulamaya geçmek yoncada daha hızlı gelişim sağlıyor. Toprak altı damla sulama ile ürün gelişimi homojenleşerek biçim verimi artıyor.

Sıvı yaprak gübresi dekara ne kadar atılır?

Dekara 8-10 kg sıvı gübre yeterli olmaktadır.

Yoncaya hayvan gübresi verilir mi?

Gübreleme: Yonca ekilecek tarlalarda toprak analizi yapılıp ekim öncesi eksik elementler gübre olarak verilmelidir. Toprak hazırlığı döneminde hayvan gübresi kullanılmışsa ilk yıl azotlu gübre uygulamaya gerek yoktur. Sadece 20-25 kg/da T.S.P. uygulanmalıdır. … Yoncada genellikle sulama sayısı biçim sayısına bağlıdır.

DAP gübresinin içeriği nedir?

DAP (18.46.0) Gübre Ürün İçeriği Bileşiminde %18 azot (N) ve %46 fosfor (P2O5) ihtiva eder. İçeriğindeki fosforun büyük kısmının suda eriyebilmesi ve azotunda amonyum formunda bulunmasından dolayı toprağa atıldıktan sonra, uygun koşullar (sıcaklık, nem) oluştuğu anda, fosfor ve azot kullanıma hazır olur.

Yoncada hangi vitaminler var?

Yonca protein, kalsiyum ve diğer mineraller ile B, C, D, E ve K vitamini açısından zengindir. Yonca, çok yıllık, yeşil ve kuru ot olarak kullanılabilen, çiçek veren bir baklagil yem bitkisidir.

Yonca ya nasıl gübre kullanılır?

Yoncaya ekim ile beraber dekara 2-5 kg azot ve 10-15 kg/da fosfor uygulaması yeterli olmaktadır. Ekim esnasında ise dekara göre değişmekle birlikte bakteri kültürü verilmesi gerekmektedir. Bu şekilde yonca kalitesi artmaktadır. 50 kg/da süper fosfat % 16-18,10 kg/da üre toprağa verilmektedir.

Related Posts