Türk ceza hukuku genel hükümler

Ceza Genel hükümler nedir?

Genel ceza hukukunun konusu suç kavramının maddi ve manevi unsurlarıyla tanımı, ceza hukukuna hakim olan genel ilkeler, ceza kavramının tanımı, suçu ortadan kaldıran nedenler, cezayı azaltan ve ortadan kaldıran nedenler gibi bütün suçlar için geçerli olan ilke ve teorilerdir.

Genel hükümler kapsamında suçun oluşması için zorunlu unsurlar nelerdir?

Bu unsurlar şunlardır: Fiil, netice, fiil ile netice arasında nedensellik bağı. Fail, mağdur, suçun konusu, nitelikli haller de bu kapsamda ele alınır. mevcut hukuka aykırı fiilin isnat yeteneği var olan bir kimse tarafından bilerek ve isteyerek yapılmasıdır.

Ceza hukuku Genel Hükümler kaç sayfa?

Yazar : Prof. Dr. Hamide Zafer Baskı Yılı : 2019 Baskı Sayısı : 7. Baskı Sayfa Sayısı : 820 Cilt Bilgisi : Ciltli Kapak Kağıt Bilgisi : 1.Hm.

Tehlike ve zarar suçları suçun hangi unsuruna göre ayrılmaktadır?

Buna göre bir suçun işlenmesiyle hareketin konusu ya zarara uğratılır ya da tehlikeye maruz bırakılır. İşte bu bakımından hareketin suçun üzerindeki gösterdiği etkiye göre suçlar, zarar ve tehlike suçları olmak üzere ikiye ayrılmakta, tehlike suçları ise somut ve so9yut tehlike suçları şeklinde ele alınmaktadır[77].

Borçlar Hukuku Genel Hükümler ne demek?

Borçlar hukuku, kişiler arasındaki özel borç ilişkilerini düzenleyen bir hukuk dalıdır. Borçlar hukukunun konusu, özel borç ilişkileridir. Bu bakımdan, borç ilişkisi borçlu için hukuki bir yükümlülüğü, bir borcu, alacaklı için de bir alacak hakkını ifade eder. …

Müşteki katılan sıfatı Degiştirildi ne demek?

Müşteki, diğer deyişle şikayetçi; bir suçtan zarar gören veya suçun mağduru olup da aleyhine işlenen suçu adli makamlara şikayet eden kişidir. Müşteki, yargılama aşamasında davaya katılmak istediğini beyan ederse müdahil (katılan) sıfatını alır.

Salt hareket suçu ne demek?

Sırf Hareket Suçları Ceza kanunlarında tanımlanan suçların çoğu, icrai veya ihmali bir hareketin gerçekleştirilmesiyle tamamlanan suçlardır. Tamamlanması için neticenin aranmadığı bu tür suçlara “sırf hareket suçları” denir.

Related Posts