Teog sınav sistemi nasıl

TEOG Nedir 2021?

Temel eğitimde öğrenim gören öğrencilerin ortaöğretime geçişi için kullanılan sisteme TEOG adı verilmektedir. Bu sistem doğrultusunda 8. sınıf okuyan tüm öğrenciler biri ilk dönem, diğeri ikinci dönem olmak üzere iki kez ortak sınava girmektedir. TEOG Açılımı Ne Demek? TEOG ülkemizde uygulanan bir sınav sistemidir.

TEOG kaç oturum olacak?

Bu sisteme göre altı temel ders için -Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil (İngilizce), Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi- 8. sınıfın sonunda tek günde iki oturum hâlinde bir sınav yapılır.

TEOG ne anlama geliyor?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi ya da kısaca TEOG, MEB tarafından 2013-2014 eğitim öğretim yılında yürürlüğe soktuğu ve Türkiye'de öğrencilerin ortaöğretime geçişini düzenleyen sistemdir.

TEOG sınavı nasıl olacak?

Ortak sınavlar (teog sınavı), sınav takviminde belirtilen tarihlerde, her sınav günü yapılacak olan üç ders yazılısı bir oturum olmak üzere, iki günde iki oturum hâlinde yapılacaktır. Sınav yapılacak okullarda sınav günleri ders yapılmayacaktır.

TEOG sınavına kimler girecek?

TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretimden Geçiş) sınav ile öğrenci alan liselere giriş için uygulanan seçme ve yerleştirme sistemidir. 8. Sınıflara yöneliktir.

LGS kaçıncı sınıf?

Liselere Geçiş Sistemi kısa adı ile LGS'ye ilköğretim okullarında öğrenim gören 8. Sınıf öğrencileri girmektedir. Bu sınava giren 8. sınıf öğrencileri yüzde 70 sınav puanı, yüzde 30 diploma notuyla liseye yerleştirilecek.

TEOG 2 oturum mu?

Öğrenciler, yarın yapılacak birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 27 Nisan Perşembe günkü ikinci oturumda ise fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.

Related Posts