Sözleşmeli personelin izin hakları

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar madde 9 da "bir yıldan on yıla kadar olan personele yirmi gün, on yıldan fazla olanlara otuz gün ücretli yıllık izin verilir.

Sözleşmeli personelin mazeret izni var mı?

Sözleşmeli personele eşinin doğum yapması halinde on gün, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü halinde ve her olay için yedi gün ücretli mazeret izni verilmekte olup, bu izinlerin başlangıç tarihi konusunda herhangi bir düzenleme …

4B sözleşmeli personel işten çıkarılabilir mi?

Danıştay 12. Dairesi 5393 sayılı Kanunun 49/8 maddesinde yer alan düzenlemenin ilk defa alınacak personeli kapsadığını belirterek, bu maddeye dayanılarak sözleşmeli personelin mali yetersizlik gerekçesiyle işten çıkarılamayacağını belirtti.

Sözleşmeli personel izin hakkı ne zaman başlar?

Yukarıdaki hükümler çerçevesinde 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine tabi sözleşmeli personelin bu statüdeki hizmetleri ile statü ayrımı olmaksızın yukarıda sayılan kurum ve kuruluşlarda geçen çalışma süresi toplamı 1 yılı doldurduğunda yıllık ücretli izin hakkına sahip olması gerektiğini değerlendirmekteyiz.

Sözleşmeli personel ücretsiz izne ayrılabilir mi?

Sözleşmeli Personel Çalıştırmasına İlişkin Esaslar da açıklanan hükümleri yer almaktadır. İlgili hükümlere göre incelediğimize göre sözleşmeli devlet memuru sözleşme haklarını gizli tutarak aylıksız izne ayrılabilir. Ücretli doğum izni bittikten sonra en geç iki yıl içinde talebi halinde tekrar görevine dönebilir.

4B mazeret izni kaç gün?

"Sözleşmeli Personele isteği üzerine; eşinin doğum yapması halinde iki gün, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya kardeşinin ölümü halinde ve her olay için üç gün ücretli mazeret izni verilir." Maddede mazeret izinlerinin ücretli olarak verileceği düzenlenmiştir.

4 b li personel ücretsiz izin alabilir mi?

Doğum izni sebebiyle Sosyal Güvenlik Kurumunca ödenen geçici iş göremezlik ödeneği ilgilinin ücretinden düşülür." Sözleşmeli personellerin mevzuatına baktığımızda ücretsiz izin isimli herhangi bir izinleri yoktur.

Sözleşmeli kamu personel hangi durumlarda işten çıkarılır?

Ayrıca, askerlik ve doğum dışında kesintisiz olarak fiilen en az 2 hizmet yılını tamamlayan personele; sürekli tam iş göremezlik geliri bağlanması, malullük aylığı bağlanması, yaşlılık aylığı bağlanması veya toptan ödeme yapılması halinde sözleşme kendiliğinden feshedilmiş olur.

Related Posts