Sonradan yapılan asansörler

Binaya sonradan asansör eklenir mi?

Binanızda asansör yoksa sonradan yaptırılabilir mi? Apartman sakinlerinin kat malikleri kurulunda sayı ve arsa payı çoğunluğu ile alacakları kararla, mimari proje de uygunsa, binaya sonradan asansör yaptırılabilir.

Eski binaya asansör yapımına herkes katılmak zorunlu mu?

Genelde asansörlü binalarda giriş katında oturan kişiler asansörü kullanmadıkları için bu masraf ve giderlere katılmak istememektedir. Ancak kanunen her kat maliki arsa payı oranında asansör gider ve masraflarına katılmak zorundadır. Bu parayı ödemeyen kişilere dava açılarak icra takibi yapılabilir.

Apartmana asansör yaptırma kararı nasıl alınır?

Apartman sakinlerinin kat malikleri kurulunda sayı ve arsa payı çoğunluğu ile alacakları karara göre mimari projeye uygun olan binaya sonradan asansör yaptırılabiliyor.

Iskan alınmadan asansör çalışır mı?

Bina giriş katından itibaren bu kat ile birlikte 4'den fazla olan konut binalarında, bodrumda iskan edilen katlar dahil tüm katlara hizmet veren asansör yapılması zorunlu oluyor.

1 kat asansör parası öder mi?

Dükkanlar, giriş katta oturanlar, 1. katta oturanlar ve asansör kullanmayanlar asansör parası ödemek istemiyor. Ancak kanun gereği kullanmasanız bile ortak gider sayıldığı için asansör parasını ödemek zorundasınız. KMK'nın 20. maddesinde “anagayrimenkulün giderlerine katılma” açık-net olarak düzenlenmiştir.

Apartman yöneticisi asansörü kapatabilir mi?

Yönetici asansörü kapatabilir mi? Apartman yönetimi, asansörü kapatma kararı alabiliyor. Asansörde yük taşımanın yasaklanması hakkında kat malikleri kurulu tarafından alınmış bir karar varsa ve bu karar, karar defterine kaydedilebiliyor.

Asansör masraflarına her daire katılmak zorunda mı?

Kat Malikleri Kanunu, Madde 20 C: Kat mülkiyeti kanununa göre apartmandaki giderlere kat malikleri arsa payları oranında katılmak zorundadırlar. Yani asansörün veya merdivenlerin kullanılıp kullanılmadığına bakılmaksızın tüm daireler bakım yükümlülüğünden kaçınamaz.

Related Posts