Sabah ve akşam zikirleri

Sabahları hangi zikir çekilir?

Normal farz namazlardan sonra yapılan zikirler sabah namazı sonrasında da yapılır. Sabah namazı sonrası 33 defa subhanallah, 33 defa el-hamdulillah ve 33 defa Allah-u Ekber zikirleri ile tamamlanır. Bunun dışında güneşin doğuşunu beklemek sünnettir ve bu esnada Kuran okunur veya sabah zikirleri okunur.

Sabah zikirleri ne zaman yapilir?

Sabah zikirlerinin vakti sabah namazından sonra başlar güneş bir mızrak yükselinceye kadar devam eder. Eğer kişi sabah namazı sonrasında oturduğu yerden kalkmadan zikir yapmaya güç yetiremiyorsa bu vakit içerisinde zikirlerini yapar.

Hangi zikir daha faziletli?

Zikirler içerisinde en faziletli sözün 'Lâ ilâhe illallah' olduğunu belirten Peygamberimiz, hadis-i şerifinde, Câbir (r.a), naklettiklerine göre: “En faziletli zikir «Lâ ilâhe illallah», en faziletli dua da «el-Hamdülillâh»tır.” (Tirmizî, Daavât 9) ifade edilmektedir.

Günlük zikirler nelerdir?

  • Lâ Havle Velâ Kuvvete İllâ Billâh.
  • Bismillahi Subhanallahi ve Bihamdihi​.
  • Sübhânallahi ve bi–hamdihî sübhânallahi'l–azîm.
  • Subhanallah (33 defa), Elhamdülillah (33 defa), Allahu ekber, La ilahe illallah (33 defa)
  • Subhanallahi ve bihamdihi adede halkıhi ve rıza nefsihi ve zinete arşihi ve midade kelimatihi.

Sabah namazından sonra hangi esma okunur?

YA REZZAK-Sabah namazından sonra rızkın bereketlenmesi için evin sağ köşesinden başlayarak her köşesinde10 defa okunması tavsiye edilmiştir. YA FETTAH-Günde 100 defa YA FETTAH YA REZZAK diye okuyanın rızkının elde etmesi kolaylaşır. YA AZİM-Bu ismi Şerifi hastaya 1010 defa okunup, Allahü Teala'nın şifa vermesi umulur.

Sabah namazı sonrası tesbihat nasıl yapılır?

Sabah namazı tesbihatı şöyle;

  1. "Allahumme entesselamu ve minkesselam, tebarekte ya zel celali vel ikram."denilir.
  2. "Alâ Rasulina salavat" Anlamı:
  3. "Peygamberimiz üzerine salavat" (getirin) anlamında söylenir.
  4. "Subhanallahi vel hamdu lillahi ve la ilahe illellahu vallahu ekber.

Zikir ne zaman yapılır?

Mümin hayatının her alanında, zaman ve mekan fark etmeden zikir içerisinde olabilmektedir. Allah'ı hatıra getiren her bir söz ve davranış, zikir olarak kabul edilmektedir. Allah'ın azametini gösteren bir durum ile karşılaşıldığında, sadece ''Allah-ü Ekber'' demek bile zikir için yeterlidir.

Related Posts