Resmi evrakta sahtecilik cezası

Buna göre resmi belgede sahtecilik cezası; Bir resmi belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmi belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.Oct 14, 2021

Resmi evrakta sahtecilik para cezasına çevrilir mi?

Özel belgede sahtecilik suçunun alt sınırı 1 yıldan itibaren başlamaktadır, bu nedenle hapis cezasının adli para cezasına çevrilmesi mümkündür. Ancak 1 yıl üzerinde verilen hapis cezasında adli para cezasına çevrilmesi mümkün değildir.

Resmi belgede sahtecilik suçu paraya çevrilir mi?

Resmi belgede sahtecilik suçunun cezası sadece hapis cezası olarak düzenlenmiştir. Adli para cezası veya seçimlik olarak adli para veya hapis cezası şeklinde bir düzenleme de içermediği gibi resmi evrakta sahtecilik suçunun cezası hapis cezası olup adli para cezasına çevrilememektedir.

Evrakta sahtecilik para cezası ne kadar?

Resmi evrakta sahtecilik cezası -Yazılan fiillerin (ve ek olarak gerçeğe aykırı belge düzenlemek) görevi gereği ilgili belgeyi düzenlemeye yetkisi olan kişi tarafından gerçekleştirilmesi halinde cezası artırılarak 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Evrakta sahteciliğin suçu nedir?

Özel belgede sahtecilik suçu ya da evrakta sahtecilik suçu TCK m. 207'de tanımlandığı üzere; yazılı, okunabilir ve hukuki bir değere sahip özel bir belgenin sahte olarak düzenlenmesi, değiştirilmesi veya kullanılması fiillerinden en az birinin işlenmesi durumunda meydana gelen bir suçtur.

Evrakta sahtecilik hangi mahkeme?

Resmi belgede sahtecilik hangi mahkeme diyorsanız; resmi belgede sahtecilik suçunda görevli mahkeme kural olarak Asliye Ceza Mahkemesi'dir. Ancak resmi belgede sahtecilik suçunun kamu görevlisi tarafından işlenmesi halinde görevli mahkeme Ağır Ceza Mahkemesi olacaktır.

Resmi belgede sahtecilik hangi suça girer?

Sahtecilik suçları, resmi ve özel belge ayrımına dayandırılmış ve kamu güvenine karşı suçlar bölümünde düzenlenmiştir. TCK'nın 204 ila 206. maddelerinde resmi belgede sahtecilik, 207 ve 208. maddelerde özel belgede sahtecilik suçu düzenlenmiştir.

Resmi belgede sahtecilik suçu kaç yıl?

Buna göre resmi belgede sahtecilik cezası; Bir resmi belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmi belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Related Posts