Rendelenmis patatesli gözleme tarifi

Patatesli gözleme harcı nasıl hazırlanır?

İç harcı için tavaya sıvı yağı alalım, üzerine rendelenmiş soğanı ilave ederek kavurmaya başlayalım. Domates salçası, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip 1-2 dk. kavuralım. Haşlayıp ezdiğimiz patatesi ilave edip güzelce karıştıralım. Ocağı kapatarak patatesli iç harcımızı soğumaya bırakalım.

Yufka ile patatesli gözleme nasıl yapılır?

Patatesli Kolay Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri yirmi dakika kadar haşlayın. …
  2. Yufkanızı yarım ay şeklinde ikiye kesin. …
  3. Zarf şeklinde kapatın.
  4. Minik tereyağ ile yağlamış olduğunuz tavanızda önlü arkalı pişirin.
  5. Tüm yufkalara aynı pişirme işlemini uygulayın.
  6. Ardından sıcak sıcak servis edin.

23-Dec-2021

Gözleme çeşitleri nelerdir?

Anadolu Mutfağının Samimiyetini Sofralarınıza Taşıyan 8 Farklı Gözleme Tarifi

  • Gözleme Tarifi.
  • Peynirli Gözleme Tarifi.
  • Patatesli Kolay Gözleme Tarifi.
  • Ispanaklı Şibit Tarifi.
  • Yeşil Soğanlı Çin Gözlemesi Tarifi.
  • Peynirli Otlu Gözleme Tarifi.
  • Paratha Tarifi.
  • Pırasalı Gözleme Tarifi.

17-Jul-2018

Mayasız patatesli gözleme nasıl yapılır?

Patatesler haslanıp ezilir ve ayrı yerde soğan ve salça kavrularak patatese ekleyerek baharatları ilave edilir sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp merdaneyle unlanmış tezgahta yuvarlak açılır ve bir tarafına patatesli harç konur ve kapatılarak ısınmış tavaya koyup pişirilir.

1 tane patatesli gözleme kaç kalori?

Yufka ve patates karbonhidrat içerdiğinden patatesli gözleme kalorisi yüksek bir yiyecektir. Patates sevenlerin sıkça tercih ettiği patatesli gözleme kaç kaloridir? 100 gramlık patatesli gözleme ise: 197 kalori içermektedir.

Patatesli hamur nasıl yapılır?

Patates haşlanır, soğutulur, soyulur, ezilir veya rendelenir. Hamuru yoğururken yoğurma kabına ezilmiş patates konur, üzerine yumurta kırılır, tuz atılır ve azar azar un ilave edilerek hamur yoğurulur. En son, üstteki fotoğraftaki gibi tek beze yapılır ve kullanılır.

Gözleme hamuru nasıl yapılır?

Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su ve kuru mayayı karıştırdıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın. …
  2. Tuz ve azar azar eklediğiniz un ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun.
  3. Elde ettiğiniz yumuşak kıvamlı hamuru, üzerini nemli bir bezle örttükten sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.

Related Posts