Pillerin çevreye etkileri slayt indir

Pillerin çevreye etkileri nelerdir?

Piller ve Çevreye Etkileri Evrensel Bir Sorun Biten piller normal çöpe atıldığında, çürürler ve sızıntı yaparlar. Sonrasında bu piller aşındıkça kimyasalları toprağa karışır. Bu kimyasallar yeraltı ve yüzey sularını kirletir. Böylece binlerce bitki ve hayvanın içinde yaşadığı ekosistem, tehlikeye girmiş olur.

3 sınıf atık pilleri ne yapacağız?

Bitmiş pilleri evdeki ve sokaktaki çöp kutularına atmak da son derece zararlıdır. Pil atıkları için özel olarak üretilmiş çöp kutuları kullanılmalıdır. Geri dönüşüm amaçlı üretilen pil toplama kutuları da birçok farklı dükkan ve mağazada yer alır. Pilleri buraya bırakarak enerji tasarrufuna katkıda bulunabiliriz.

Atık piller doğaya ve çevreye nasıl zarar verir?

Pil atıkları doğaya bırakıldığında bu zararlı maddeler suya ve toprağa karışır. Bu zararlı maddelerle kirlenmiş toprakta ve suda yaşayan canlılar, bu kirlilikten olumsuz etkilenir. Çevreye gelişigüzel atılan piller büyük bir kirlilik oluşturur ve doğal dengeye zarar verir.

Kullanılan pilleri nereye atmalıyız 4 sınıf?

Toplanan atık piller bulunduğunuz yere en yakın market, muhtarlık, okul, hastane vb yerlerdeki atık pil toplama kutularına atılmalı veya satın alındıkları yerlere götürülmelidir.

Piller Doğaya neden zarar verir?

Piller civa, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt ve kimyasal maddelerden üretilir. Bu pillerin gelişigüzel çöplere atılması, doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesi çevre açısından büyük tehlikeler yaratır. Metaller toprağa ve oradan da yeraltı sularına karışabilir.

Pilleri neden çöpe atmamalıyız?

Atık piller neden toplanmalı ? … Yine de tükenen pilleri çevreye veya çöpe atmamalıyız. Çünkü atık pillerin içerisindeki çeşitli kimyasal maddeler çöp depolama alanlarında yeraltı sularına ve toprağa karışarak kirlilik yaratabilir.

Atık pilleri ne yapacağız?

Pil atıkları ayrı bir yerde toplanmalıdır. Toplanan piller daha sonra atık pil kutularına atılmalıdır. Atık piller çöpe, denize, göle ve nehre atılmamalıdır. Atık piller yakılmamalı toprağa gömülmemelidir.

Related Posts