Okul rehberlik ve sınıf rehberlik programı nasıl hazırlanır

Sınıf rehberlik planını kim hazırlar?

MADDE 23 – (1) Sınıf rehber öğretmeni aşağıdaki görevleri yapar: a) Sınıf rehberlik planını okul rehberlik ve psikolojik danışma programı ile sınıf rehberlik programı çerçevesinde hazırlayarak en geç ekim ayının ikinci haftasında eğitim kurumu müdürüne onaylatır.

Okuldaki rehberlik hizmetleri yıllık uygulama programı kim tarafından hazırlanır?

2.4. ✓ Sınıf rehberlik programı, sınıf/şube rehber öğretmeni tarafından okul rehberlik programı doğrultusunda sınıfın ihtiyaçları gözetilerek hazırlanır. Öğretmenler programı hazırlarken rehberlik öğretmenleri ile iş birliği yapar.

Sınıf rehberlik Programı Nedir?

Sınıf Rehberlik Programı, günümüz ihtiyaçları ve güncel okul PDR programı yaklaşımları dikkate alınarak hazırlanan yeni bir programdır. Bu programda;  Tek bir modele dayanmak yerine özellikle gelişimsel, yeterlik, güç temelli, problem odaklı ve kültürel farklılıkları dikkate alan kapsayıcı bir yaklaşım benimsenmiştir.

Rehberlik Programı Nedir?

Kapsamlı PDR programları öğrencilerin gerek okulda gerekse okul dışında ihtiyaç duydukları yaşantı ve becerileri tanımlama çabası olup, iyileştirici, kriz yönelimli, önleyici ve gelişimsel danışma ve rehberlik yaklaşımlarının bütünleştirilmesi anlayışına dayalı hizmetlerin tümünü ifade etmektedir.

Rehberlik çerçeve planı kim hazırlar?

Madde 50 – Psikolojik danışman aşağıdaki görevleri yapar: a) İl çerçeve programını temel alarak okulunun rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri programını sınıf düzeylerine, okulun türüne ve öğrencilerin İhtiyaçlarına göre hazırlar.

Sınıf rehber öğretmeni nasıl belirlenir?

İlköğretim ve orta öğretim okullarında rehberlik hizmetlerini yürütmek üzere her sınıf için öğretim yılı başında öğretmenler kurulunca, rehberlik işine yatkın ve istekli ders öğretmenleri arasından seçilen öğretmenler, okul müdürünün Page 2 ataması ile sınıf rehber öğretmeni olarak, kendisine verilen sınıfın rehberlik

Okul rehberlik çalışmaları nelerdir?

Rehberlik Hizmetleri Nedir? Amacı… Kapsamı

  • Psikolojik Danışma Hizmeti; …
  • 2.Oryantasyon Hizmeti (Yeni Ortama Alıştırma); …
  • Bireyi Tanıma Hizmeti. …
  • Bilgi Toplama ve Yayma Hizmeti. …
  • Yöneltme ve Yerleştirme Hizmetleri. …
  • İzleme ve Değerlendirme Hizmeti. …
  • Müşavirlik (Konsültasyon) Hizmeti.

Related Posts