Kıtır elmalı kurabiye

Elmalı kurabiye Kıtır kıtır olması için ne yapmak gerekir?

Püf Noktaları Tarifte kullandığınız sirke ve nişasta kurabiyelerin kıyır kıyır bir dokuda olmasını sağlar. Pişen kurabiyelerden sirke kokusu almazsınız. Hamuru, unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmalısınız.

Elmalı kurabiye Yumuşamaması için ne yapılır?

Kurabiye hamurunu yaparken içerisine koyacağınız 3-4 yemek kaşığı soğuk su sayesinde malzemeleriniz tam kıvamında toparlanıyor ve kıvamları daha sonradan yumuşamıyor.

Pastane elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Elmalı Pastane Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle elmalı harç için; uygun bir tavaya 3 adet rendelenmiş elma alın.
  2. Arası için, elmaları rendeleyip bir tavada suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  3. Suyunu çekince tarçın, şeker ve cevizi ekleyip karıştırın. …
  4. İç harcını ocaktan alarak, soğumaya bırakın.

Elmalı kurabiye hamuru neden Dagılır?

Tereyağını ve diğer tüm malzemeleri tarifinizi hazırlamadan önce çıkarın ve oda sıcaklığında dinlendirin. … Özellikle sıvı yağ ya da eritilmiş tereyağı kullanılan hamurlarda hamura daha az un konuluyor. Bu şekilde homojen kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edilemiyor ve kurabiye hamuru pişirilirken dağılıyor ve yayılıyor.

Kurabiye neden kıtır olmaz?

Özellikle çocuklar tarafından oldukça sevilen kurabiyelerin ideal kıtırlıkta olması için, kurabiyelerin vazgeçilmez malzemesi olan margarin ya da tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat etmek gerekir. Diğer yandan birden yüksek ısıda hızlı pişen kurabiyeler kıtır olmak yerine oldukça sert olacaktır.

Kurabiye neden kıtır olur?

O kurabiyenin sert olmasının nedeni henüz siz hamurunu hazırlarken ortaya çıkıyor aslında. Un miktarı, içindeki tereyağı ve kurabiyelerinizi pişirdiğiniz fırının sıcaklığı… … İkinci neden ise gereğinden fazla un ilave etmek. Kurabiye hamuru yumuşak, ele yapışmayan, hafif yağlı olması gereken bir hamur çeşidi.

Elmali Kurabiye neden sert olur?

Kurabiyenin çok lezzetli, ağızda dağılan bir kıvam almasının en önemli nedeninin başında tereyağı geliyor. … Çok ince bir kurabiye hamurunu 180 derecede uzun bir süre pişirirseniz sertleşir. Orta kalınlıkta bir kurabiye hamurunu 200 derecede pişirirseniz hem yanmasına hem de çok sert olmasına neden olursunuz.

Related Posts