Kum mercimeği nedir

Kum mercimeği de denilen bu küçük ve şişman taneli mercimek türü, pişince kabuğundan ayrılmaması, erimemesi ile ünlü bir atalık tohumdan üretildi. Yüksek protein oranı ile bitkisel kaynaklı protein tercih edenlerin, sporcuların gözdesi olabilir. 1 kglık, kraft keselerde gönderilir.

Hangi renk mercimek daha faydalı?

Lif açısından zengin olan yeşil mercimek diğer besinlere göre daha çok tokluk hissi verir. Antioksidan kaynağıdır. Antioksidan açısından zengin olan yeşil mercimek tüketimi antioksidanlar açısından zengin olan bir besindir. Özellikle yaşlanma karşıtı bir özelliğe sahip olan yeşil mercimek gen hasarını da önlemektedir.

Kırmızı mercimeğin iyisi nasıl anlaşılır?

Yerli mercimek piştikten sonra rengi sapsarı oluyor, ithal mercimek piştikten sonra ise rengi yeşil oluyor. Yerli kırmızı mercimeğin kıvamı daha güzel, ithal kırmızı mercimeğin kıvamı daha sulu sulu oluyor. İthal kırmızı mercimekte her tanesi aynı oranda pişmiyor ve geç pişiyor.

Yeşil mi kırmızı mercimek mi?

Kırmızı ve yeşil mercimeğin ortak yanı kısa sürede pişirilebilir ve ıslatmaya gerek olmamasıdır. … – Yeşil mercimeğin maliyeti kırmızı mercimekten daha fazladır. – Kırmızı mercimek pişirildiğinde sarı ve yumuşak olurken, yeşil mercimek kahverengimsi hale gelir ve pişince dayanıklılığını sürdürmektedir.

Kaç çeşit mercimek var?

Mercimeklerin Çeşitleri Ve Özellikleri Tohum büyüklüğü farklı olan 50'den fazla mercimek çeşidi olsa da Türk mutfaklarında en fazla tercih edilenleri kırmızı, yeşil ve sarı mercimek çeşitleridir. Bu türlere yakın zamanlarda kahverengi mercimek ile siyah beluga mercimekleri de eklenmiştir.

Hangi mercimek daha iyi?

Kırmızı Mercimeğin Faydaları Yaşlanmayı geciktirir. Kırmızı mercimek yüksek lif oranı sayesinde kilo vermeye yardımcı olur. 100 gram mercimekte yaklaşık olarak 116 kalori bulunmaktadır. Yeşil mercimekten daha düşük kaloriye sahip olan kırmızı mercimek diyetlere daha çok tercih edilmektedir.

Iyi yeşil mercimek nasıl anlaşılır?

Ancak pakette alsanız bile iyi yeşil mercimek çok soluk renkte, taneleri düzensiz boyutlarda ve kırılmış olmamalı. Bu sağlıklı ve lezzetli yiyeceğin besin değerini kaybetmemesi için doğru pişirilmesi de tabii ki çok önemlidir. Yeşil mercimeği pişirmeden önce mutlaka ayıklamanızı ve suda yıkamanızı öneririz.

En sağlıklı mercimek hangisi?

Protein açısından diğer mercimek türlerine göre daha zengin olan yeşil mercimek özellikle vejeteryanlar ve veganlar için ete alternatif bir gıda olarak tercih edilmektedir. Kırmızı mercimek ise nişasta açısından zengindir.

Related Posts