Kozalak şurubu nasıl yapılır

Su ve kozalakları ortalama 3 saat kadar kaynatın. Kaynayan kozalaklara 2 buçuk su bardağı toz şeker ilave edin ve karıştırarak kısık ateşte pişirin. Karışım şurup kıvamına geldiğinde altını kapatın ve oda sıcaklığında soğuması için bekleyin. Soğuyan şurubu, temiz cam kavanozlara paylaştırın.29-Jul-2021

Kozalak şurubu hangi çamdan yapılır?

Astım, faranjit, bronşit, nezle, grip gibi hastalıların tedavileri için kullanılan yeşil çam kozalağından hem reçel hem de şurup yapılabilir. Yeşil çam kozalağından şurup ya da reçel yapmak isteyenlerin ise çam kozalaklarını olgunlaşmadan, daha yeşil iken Mayıs ayı gibi toplanmaları gerekmektedir.

Çam kozalağı şurubu neye iyi gelir?

ÇAM KOZALAĞI ŞURUBUNUN FAYDALARI Kozalak şurubu; bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu hastalıklara karşı korur. Mikroplara karşı vücudun dinç kalmasını sağlar. Metabolizmayı düzene sokar, uyku sorunlarının üstesinden gelir. Kozalak şurubunun sakinleştirici etkisi vardır, stresli anlarda tüketilebilir.

Kozalak şurubu rengi nasıl olmalı?

Çam kozalak şurubu, faydaları saymakla bitmeyen çok özel bir doğal şifa kaynağıdır. Bu şurup yılın ancak belirli zamanlarında hazırlanabilmektedir. Bunun nedeni, bu özel şurubun yalnızca taze, yeşil renkli, kurumamış, ufak ebatlı çam kozalakları ile hazırlanıyor olmasıdır.

Kozalak şurubu neyle yapılır?

Kozalak şurubu, çam ağaçlarının sert meyvesi kozalakların kaynatılarak şurup haline getirilmesiyle yapılır. Genellikle süs eşyası olarak kullanılan kozalakların bu şekilde kaynatılarak şurup haline getirilmesi birçok insan tarafından tuhaf karşılansa da aslında bu tarif birçok ülkede yüz yıllardır yapılıyor.

Kozalak şurubu akciğeri temizler mi?

Kozalak şurubu faydalarına birkaç örnek verecek olursak; Akciğeri temizler . Daha rahat nefes alıp verebilmeye yardımcı olur. Bağışıklık sistemine katkıda bulunur.

Kozalak şurubu hangi mevsimde yapılır?

Kozalak şurubu yaz aylarında çam ağaçlarının üzerindeki kozalaklar henüz yeşilken yapılan ve özellikle öksürüğe karşı etkili olduğuna inanılan bir doğal şifa kaynağı. Solunum ve akciğer hastalıklarının yanı sıra mide rahatsızlıklarına karşı da kullanılan kozalak şurubunu siz de evde yapabilirsiniz.

Kozalak reçeli hangi çamdan yapılır?

Çam kozalağı reçeli yapımı da oldukça basit olan bir reçeldir. Ancak bu reçeli yapmak için çam kozalaklarının toplandığı dönem önemlidir. Çam kozalakları mayıs ayı civarında toplanmalıdır. Toplanan çam kozalaklarının boyutlarının küçük olması da önemlidir. 30- 40 adet küçük çam kozalağı toplanır.

Related Posts