Kiymali karnibahar yemegi nasil yapilir

Karnabahar yemeği en güzel nasıl yapılır?

Karnabahar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharı çiçeklerine ayırıp güzelce yıkayın. …
  2. Tencereye aldığınız zeytinyağında, ince ince doğradığınız soğanları pembeleşene dek kavurun.
  3. Ardından salçayı, domatesleri, ve biberleri ekleyip güzelce kavurun.
  4. Ardından salçayı, domatesleri, ve biberleri ekleyip güzelce kavurun.

Kıymalı karnabahar tencerede nasıl yapılır?

Kıymalı Karnabahar Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharı küçük çiçeklere ayırıp yıkayın ve süzün. …
  2. Havucu soyup halka şeklinde dilimleyin. …
  3. Üzerine kıymayı ilave edin, suyunu çekene kadar kavurun ve salçayı ekleyin.
  4. Doğradığınız havucu, karnabaharları ve suyu ilave edin.

Fırında kıymalı karnabahar yemeği nasıl yapılır?

Karnabahar ve havuç kıymanın üzerine eklenip, arada karıştırılarak 5 dakika kavrulur. Karışım fırın kabına alınır. 1 su bardağı sıcak su eklenir. Fırın kabının üzerine alüminyum folyo kapatılıp, 200 derece fırında karnabahar yumuşayana kadar pişirilir.

Karnabahar tencerede nasıl yapılır?

Havucu da halka şeklinde doğrayın ve patates ile beraber tencereye ekleyin. Ardından da karnabaharları tencereye yerleştirin. Son olarak üzerini geçecek kadar su ilave edip arzu ettiğiniz miktarda tuz ve pul biber ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Karnabahardan ne çeşit yemekler yapılır?

Karnabahar Yemekleri – Tadı Damağınızda Kalacak Onlarca Karnabahar Yemeği

  • Fırında Sebze Sote.
  • Kıymalı Karnabahar Graten.
  • Kaşarlı Karnabahar Köftesi.
  • Salçalı Karnabahar Çorbası
  • Fırında Baharatlı Karnabahar Kızartması
  • Fırında Karnabahar.
  • Yoğurtlu Karnabahar Kavurması
  • Fırında Karnabahar Yemeği.

Karnabahar yemeğinin yanına ne iyi gider?

Karnabahar Yemeğinin Yanına Ne Gider Yapılır Yakışır?

  • Bulgur pilavı
  • Kuru köfte.
  • Ayran ve yoğurt.
  • Pirinç pilavı
  • Salata.
  • Yayla çorbası
  • Yoğurtlu salata.
  • Tavuk çorbası

Haşlanmış karnabahar yemeği nasıl yapılır?

Karnabahar Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharları temizliyoruz.
  2. Bir tencere yerleştirip, suyunu koyup yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
  3. Sonra süzüp, kenara alıyoruz.
  4. Üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayıp, döküyoruz.
  5. Bir tavada 1 kaşık tereyağı eritip, üzerine 1 kaşık salça koyup kavuruyoruz.

Related Posts