Kayseri kızartma mantı

Kızarmış mantı nasıl yapılır?

Geniş bir tavayı zeytinyağı ve tereyağı ile yağlayın. Yağladığınız tavaya mantıları dizin. Kızartmaya başlayın, daha sonra geniş bir tabak yardımı ile çevirerek diğer yüzünü de pişirin. Mantı kızarırken, sarımsaklı yoğurt hazırlayın.

Mantı Hangi yağ ile yapılır?

Yağ Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  1. Yarım paket yaş maya.
  2. 1 adet yumurta.
  3. 2 yemek kaşığı yoğurt.
  4. 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  5. Maya için 1,5 – 2 su bardağı ılık su.
  6. Tuz.
  7. Yeterince elenmiş beyaz un.

23 Oct 2013

Yağ mantısı nerenin?

Kayseri ile özdeşleşen yağ mantısı, klasik mantıdan farklı olarak kızartma usulüyle pişirilir. İç harcı kıyma ile doldurulan bu mantı, büyük porsiyonlar halinde sunulur. Pişen mantılar, yoğurt ve pul biber ile zenginleştirilir.

Yağlı Kayseri mantısı nasıl yapılır?

Ilık süt, ınstant maya, yoğurt, tuz ve yumurtayı unla karıştırın. Hamurun durumuna göre ölçülü unun kalan kısmını da ekleyin ve ele yapışmaya pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar yoğurun. Hamuru yaklaşık 35-40 dakika kadar oda sıcaklığında mayalandırın. Mayalanan hamuru oklava yardımıyla inceltin.

Bodrum kızarmış mantı nasıl yapılır?

Bir tencereye 1 su bardağı sıvı yağı ekleyerek kızdıralım. Tüketeceğiniz kadar mantıyı kızgın yağın içinde pembeleştirerek kızartıp bir kabın içine alalım. Mantıları servis tabaklarına yayarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı pul biber serpiştirerek servise sunalım.

Kızarmış mantı nasıl yapılır fırında?

ADIMLAR

  1. 1 / 4. Soğanı rendeleyin, kıymayı yoğurma kabına alın. …
  2. 2 / 4. Verildiği gibi mantı hamurunu hazırlayın. …
  3. 3 / 4. Fırın kabını bolca yağlayıp mantıyı çiğden yayın ve bir alt üst edip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  4. 4 / 4. Çırpılmış yoğurt ve kızdırılmış yağ ile servis edin.

Mantının iç harcına ne koyulur?

Mantı İçi için; 250 g az yağlı kıyma. 1 adet orta boy soğan. Yarım çay kaşığı karabiber….Mantı Sosu için;

  1. Sarımsaklı Yoğurt.
  2. 1 tatlı kaşığı nane.
  3. 1 tatlı kaşığı pul biber.
  4. Yarım tatlı kaşığı sumak.

Related Posts