Kakaodan çikolata yapımı

Kakao ile çikolata nasıl yapılır?

Çikolata ısındığında (tam olarak pişmeden önce) mutfak robotuna alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Çikolata karışımına yavaş yavaş süt ve şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edin. Dilerseniz, az miktarda tuz da ekleyebilirsiniz. Çikolata kremsi bir kıvama geldiğinde donmaya hazır demektir.

Çikolata nasıl yapılır?

Pudra şekerini, süt tozlu, erimiş ve kakaoyla buluşmuş yağın içerisinde erit. Şekerin iyice eridiğinden emin olmalısın, çünkü şeker erimezse çikolatanın içerisinde tane tane kalabilir. Tüm malzemelerin bütünleşmesini sağladıktan sonra çikolata hazır sayılır.

Kakao nasıl çikolataya dönüşür?

Nibs'in preslenmesiyle Toz kakao ve Kakao tozu elde edilir. Çikolata üretmek için Kakao kitlesine kakao yağı eklenir. Karıştırma, İnceltme, Konçlama ve Temperleme (Şekil Verme) işleminden sonra çikolatamız hazırdır.

Çikolata tozu nasıl yapılır?

Sıcak Çikolata Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yarım yağlı süt, kakao ve toz şekeri bir cezveye aktarın. Aralarda karıştırıp, kaynatın.
  2. Bitter çikolatayı küçük parçalara ayırın. Kaynayan bir su buharı üzerinde yer alan ayrı bir kapta benmari usulü eritin.
  3. Sütü fincanlara paylaştırın.

Toz kakao nasıl yapılır?

  1. 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı suyu, 1,5 yemek kaşığı kakaoyu, 4 yemek kaşığı toz şekeri ve 1,5 yemek kaşığı unu bir tencereye alın. …
  2. Ocağın altını açın ve hepsi eriyip malzemeler birbiri ile karışana kadar karıştırıp kaynatın.
  3. Kaynadıktan sonra 1 dakika da ocağın altını kısıp bekleyin ve çikolata sosunuz hazır.

Jan 29, 2020

Kakao ile neler yapılabilir?

  • Süt Şerbetli Islak Kurabiye Tarifi.
  • Tencerede Sufle Tarifi.
  • Damat Bohçası Tarifi.
  • Kumlu Kek Tarifi.
  • Şekersiz Diyet Brownie Tarifi.
  • Kesme Muhallebi Tarifi.
  • Mini Köstebek Pasta Tarifi.
  • Kakaolu İrmik Helvası Tarifi.

Mar 26, 2019

Gerçek çikolata nasıl yapılır?

Gerçek çikolata nasıl yapılır?

  1. Bitter çikolata için, kakao kütlesi, kakao yağı ve şeker karıştırılır.
  2. Sütlü çikolata elde etmek için kakao kütlesi, kakao yağı, şeker ve süt tozu karıştırılır.
  3. Beyaz çikolata yapımında ise, çikolatanın kararmasına neden olacağından kakao kütlesi kullanılmaz.

Related Posts