Köpoğlu mancası ne demek

Köpoğlu nereye ait?

Trakya mutfağında hatırı sayılır bir yeri olan köpoğlu mancası genellikle sadece köpoğlu adıyla bilinir. Latin dillerinde “yemek” manasına gelen manca kelimesi, köpoğlu ile birlikte dilimize ve mutfağımıza yerleşmiştir. Öyle nefis, öyle güzeldir ki neredeyse sevmeyeni yoktur bu harika mezenin.

Köpeoğlu ne?

Köpeoğlu mancası patlıcan ve biberin kızartılıp nefis bir domates sosuyla harmanlandıktan sonra sarımsaklı yoğurtla taçlandırılarak servis edilmesiyle elde edilen nefis bir mezedir. Böyle anlatıldığında kulağa şakşuka gibi gelse de şakşukadan oldukça farklıdır.

Köpoğlu Mezesinin adı nereden gelir?

Köpoğlu (Bulgarca: Кьопоолу, veya Кьополу) veya Köpoğlunun Mancası (Manca, Latince'de çiğnemek; İtalyanca'da yiyecek, yemek anlamına gelir), çoğunlukla kavrulmuş patlıcan ve sarımsaktan yapılan popüler bir Bulgar ve Türk ezmesi, çeşnisi ve salatasıdır.

Manca nerenin yemeği?

Daha çok genel adıyla “manca” diye anılsa da uygulamadaki küçük nüanslara göre patlıcan mancası, papaz mancası, bağ mancası, köpoğlu salatası vb… gibi isimlerle de bilinir. Kırklareli mutfağından derlenen bu uygulamaya Trakya'nın pek çok yerinde rastlarız. Özellikle yörenin köy mutfağında hala diriliğini korumaktadır.

Mütebbel nasıl yapılır?

Mütebbel Nasıl Yapılır?

  1. Sivri bir bıçak yardımı ile patlıcanlarda delikler açın. …
  2. Patlıcanları soğuk suyun içine daldırın. …
  3. Patlıcan içini çatalla ezerek püre haline getirin. …
  4. Tuzunu de ekleyip karıştırın. …
  5. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin, nar taneleri ve yağsız olarak kavrulmuş dolmalık fıstık serpip servis yapın.

Aug 18, 2021

Nuraniye nasıl yapılır?

Nuraniye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları rendelenir, taze soğan küçük küçük doğranır ve nane, dereotu, maydanoz incecik kıyılır.
  2. Tencereye zeytinyağı alınıp üzerine taze soğan konulur ve kavrulur.
  3. Üzerine rende kabaklar ilave edilir ve kavrulur.
  4. Daha sonra pirinç eklenir ve su ilave edilir.

Köpoğlu neden yapılır?

Genellikle göçmen mutfaklarında hazırlanan köpoğlu, Trakya ile özdeşleşmiştir. Yapımında patlıcan, biber, domates gibi düşük kalorili sebzeler kullanılır. Görünümü türlü yemeğine benzese de, daha hafif bir şekilde sunulur.

Related Posts