Işitme tarama testi zararlımı

İşitme testi zararlı mı?

İşitme Taramasında Uygulanan Testler Bu işlem bebeğe hiçbir zarar vermez ve canını acıtmaz. Birkaç dakika süren basit bir ölçümdür. İşitme objektif olarak değerlendirilir, bebeğin hiçbir katılımı gerekmez.

İşitme testi yapılmazsa ne olur?

Dr. Ahmet Erdoğan, yeni doğan bebeklerde işitme problemlerinin erken teşhis edilip gerekli önlemlerin alınmaması halinde konuşma açısından ciddi problemlere, sağırlık-dilsizlik, zeka ve gelişim geriliği gibi sorunlara sebep olabileceği uyarısında bulundu.

Bebeklerde işitme testi yanlış çıkar mi?

Sonucun olumsuz çıkması mutlaka çocuğunuzun işitme sorunu olduğu anlamına gelmez. Tarama testlerinin sonucunu etkileyen birçok faktör bulunur. Bebeğin testi geçememesi işitme kaybı dışında başka nedenlere de bağlı olabilir. Örneğin dış kulak yolunun kulak kiriyle tıkanması sonucu test başarısız olabilir.

Yenidoğan bebek ilk işitme testinden neden geçemez?

İlk testte bebeğin testi geçememesi sıkça rastlanan bir durumdur. Bebeklerin birinci testte kalma nedenleri arasında orta kulakta sıvı bulunması veya dış kulak yolunun dar olması sayılabilir. Bebek ilk testten geçemez ise, iki hafta sonra tarama testi tekrarlanır.

İşitme testi sonuçları nasıl olmalı?

Odyometri Testi Sonuçları Yapılan test sonucunda kişinin 500-1000-2000-4000 Hz ortalamaları alınarak saf ses işitme eşiği ortalaması belirtilir. 25 dB'ye kadar olan değerler normal kabul edilirken 25 dB'den yüksek değerler işitme kaybının belirtisidir. Çok ileri derece kayıplar 91 dB'den yukarı olan işitme kayıplardır.

İşitme testi ucretli mi?

Yenidoğan işitme taraması için bir ücret alınmamaktadır.

İşitme testi ne kadar sürer?

Takribi olarak bir işitme testi 10-15 dakika kadar sürer. Odyometre ile yapılan bu testler bazı durumlarda kapalı bir kabin içerisinde, bazı durumlarda ise karşılıklı olarak yapılmaktadır.

Related Posts