Isim değiştirme kanunu ne zaman yürürlüğe girecek

İçişleri Bakanlığına ilişkin yeni düzenlemelerin yer aldığı kanuna göre, ad ve soyad değişikliğiyle ilgili iş ve işlemler 3 yıl boyunca mahkeme kararı aranmaksızın il ve ilçe idare kurullarınca yürütülmeye devam edilecek. TBMM'de kabul edilen kanun, 24 Aralık 2019'da Resmî Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Dec 25, 2019

İsim değişikliği hangi tarihe kadar?

MAHKEMESİZ İSİM SOYAD DEĞİŞTİRME NE ZAMANA KADAR? Ad ve soyadlarının il ve ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir kereye mahsus mahkeme kararı aranmaksızın değiştirilebilmesine olanak sağlayan uygulamadan vatandaşlarımız 6 Aralık 2022 tarihine kadar faydalanabilecek.

İsim soyisim değişikliği ne zaman son?

AD SOYAD DEĞİŞTİRME SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN? Yapılan resmi açıklamaya göre 6 Aralık 2022 tarihine kadar e-devlet üzerinden isim soyisim değişikliği yapılabilecek.

E devletten isim değiştirme 2021 nasıl yapılır?

Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak eDevlet'e giriş yapın. Ardından; arama kısmına "Ad ve Soyadı" yazdıktan sonra "İl / İlçe İdare Kurulu Kararı ile Ad veya Soyadı Düzeltilmesine İlişkin Başvuruların Alınması" seçeneğine tıklayın. Bu aşamada ise "Mobil İmza" veya "Elektronik İmza" onayınız gerekmekte.

İsim soyisim değiştirmek için ne yapmalı?

Resmi duyuru ile birlikte ad soyad değişikliği yapmak isteyenler e-devlet üzerinden başvuru yapabiliyor. Yeni uygulama ile artık mahkeme açılmadan isim soyad değikliği başvuruları yapılabiliyor. İsim soyad değişikliği yapmak isteyenlerin bu isteklerinin yerine gelmesi için artık mahkeme kararı aranmayacak.

Soyadı değiştirme kanunu ne zaman çıktı?

Soyadı Kanunu, her Türk vatandaşına bir soyadı taşıma yükümlülüğü getiren 2525 sayılı kanundur. İsviçre'den alınarak düzenlenen kanun, 21 Haziran 1934 tarihinde kabul edilmiş, 2 Temmuz 1934 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanmış ve 2 Ocak 1935′te yürürlüğe girmiştir.

Babamın soyadını taşımak istemiyorum ne yapmalıyım?

SOYADI değişikliği talepleri genel ismi ile Nüfus Sicilinin Düzeltilmesi davaları, davayı açanın, yani davacının ikametgahının bulunduğu Asliye Hukuk Mahkemeleri'nde açılır. Soyadının değiştirilmesi için mahkeme "haklı bir sebebin varlığı" kriterini aramaktadır.

18 yaşından küçük birinin ismi değiştirilebilir mi?

18 yaşından küçük fakat ayırt etme gücüne sahip çocukların velileri isim değiştirme davası açmaktan kaçınırlarsa çocuk kendisi de dava açarak isim değiştirebilir. Bunun nedeni ayırt etme gücüne sahip olması ve isim hakkının kişiye sıkı sıkıya bağlı bir hak olmasıdır.

Related Posts