Gümrük araba listesi

Gümrükten araç ihalesine nasıl girilir?

Gümrük idaresince düzenlenen e-ihaleye katılabilmek için öncelikle sistem üzerinden üyeliğinizi gerçekleştirmeniz gerekir. Üyelik ücretsizdir. Gerçek kişiler ve tüzel kişiler için üye olma prosedürleri farklıdır. Gerçek kişilerin www.eihale.gov.tr sayfası üzerinden “Üye Ol” bölümünden kayıt yaptırması yeterlidir.

Gümrükten araç satışı nasıl olur?

kimlik numaranız ile açılmış bir banka hesap numarası gerekiyor. Böyle bir hesap numaranız yoksa teminat olarak yatırdığınız para T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı E-ihale döner sermaye hesabında duruyor. Ne zamanki hesa bilgilerini eklersiniz, o zaman sistemden parayı geri ödeme talep ederek alabilirsiniz.

Gümrükten alınan araç satılır mı?

Öncelikle bu soruya cevabımız evet alınabilir. Ancak her ticarette olduğu gibi bu konuda da dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır. Almak istediğiniz aracı açık arttırma ile satışa çıkaran ihale kurumunu araştırmalı ve ihaleye konu olan araçların durumundan emin olmalısınız.

Araç ihalelerine nasıl girilir?

İcralık arabalar ın ihalelerine sadece nüfus cüzdanınız ve ihale katılım bedelinin 'si ile katılabilirsiniz. İsteyenler, ihaleye nakit para yerine bankalardan alabilecekleri teminat mektubu ile de katılabilirler.

Uyaptan araç Nasıl Alınır?

– Öncelikle icralık arabalar esatis.uyap.gov.tr adresinden takip edilmelidir. – Daha sonra nüfus cüzdanı ile beraber ihale katılım bedeli üzerinden icralık arabalar için ihaleye katılmak mümkün. – Hem nakit para hem de bankalar üzerinden alınacak olan teminat mektubu eşliğinde ihaleye katılım gösterilebilir.

E ihaleye nasıl katılınır?

www.eihale.gov.tr adresi üzerinden, Üye ol butonu yardımıyla sisteme girişte kullanacağınız kullanıcınızı oluşturarak Eİhale sistemini kullanmaya başlayabilirsiniz. E-devlet üzerinden de TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz.

Yurtdışından alınan araba nasıl getirilir?

Yurt Dışından Araba Nasıl Getirilir?

  1. Aracın getirtilebilmesi için öncelikle yabancı bir ülkeden faturalı olarak satın alma işlemi yapılmalı.
  2. Türkiye'ye getirilen araç, gümrüğe sokulmalı.
  3. Gümrükten araba almak için ÖTV ve KDV gibi ödemeler yapılmalı.

Related Posts