Geniz eti belirtileri

Geniz eti alınmazsa ne olur?

Geniz Eti İşitme Kaybına Sebep Olabilir Eğer önlem alınmazsa bu klinik tablo, ilerde çocuğun ömür boyu sıkıntısını çekeceği adheziv otitis media denen soruna sebep olur. Bu hem kalıcı işitme kaybı, hem de kronik kulak akıntısı ile kişinin geri kalan yaşantısını etkiler.

Geniz etini ne tetikler?

Sık geçirilen enfeksiyonlar, alerjik reaksiyonlar geniz etinin büyümesine neden olur. Büyümüş geniz eti işitme sorunlarına neden olur ve burundan solumayı engeller. Ağızdan soluma, horlama, uyku apnesi, boyunda beze büyümesi, sinüs veya kulak enfeksiyonları geniz eti büyümesinin belirtileridir.

Burunda et olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Burun eti belirtileri

  • Uzun süreli burun tıkanıklığı
  • Burun akıntısı
  • Burun deliklerinin içinde bir şey olduğu hissi.
  • Alın bölgesinde ve göz çevresinde basınç ve ağrı
  • Koku hissinde değişiklik.
  • Horlama.
  • Hafif yüz ağrısı
  • Ağız kuruluğu.

Geniz eti kendiliğinden geçer mi?

Eğer geniz etinde iltihap yoksa, doktorunuz bir süre beklemeyi önerebilir, özellikle çocuklarda geniz etinin bir miktar büyümesi normaldir. Zamanla geniz eti kendiliğinden küçülebilir.

Geniz eti ameliyatı kaç yaşında yapılmalı?

Özet olarak geniz eti ameliyatı gerekli olan çocuklar 6 aylıktan itibaren her yaşta ameliyat olabilirler. Ameliyatın en sık yapıldığı yaş aralığı ise 4-6 yaştır.

Geniz eti ameliyat olmadan geçer mi?

Bu durumda kulak burun uzmanına başvurmak gerekir. Genzi eti tedavisinde ilk yöntem ameliyat olarak düşünülmektedir. Fakat bazen aileler birkaç yıl içinde geniz etinin küçüleceğini düşünürler. Geniz eti plasma yöntemi tedavi edilebilmektedir.

Geniz etinin küçülmesi için ne yapılmalı?

Geniz etinin alınması genel anestezi altında yapılır. Ağız açacağı denilen bir alet uygulanarak ağız açık hale getirilir ve küçük dil arkasına yerleşmiş olan geniz eti küret adı verilen aletler ile kazınarak alınır. Ameliyat sırasında komplikasyon görülmesi çok nadir bir durumdur. Durdurulamayan kanama olabilir.

Related Posts