Gecikme zammı hesaplama

Gecikme faiz oranı nasıl hesaplanır?

Gecikme Zammı Nasıl Hesaplanır? 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunu'nun 51. Maddesi'ne göre; devlete olan borcun vadenin bitim tarihinde ödenmemesi durumunda geçen her ay için ayrı ayrı %2 oranında gecikme zammı uygulanır.

Günlük gecikme zammı nasıl hesaplanır?

Ay kesirlerine isabet eden gecikme zammı günlük olarak hesaplanır. Hesaplamada 1 ay 30 gün olarak dikkate alınır ve günlük gecikme zammı oranı, (aylık oran/30) formülüyle bulunur.

Gecikme Zammı Nasıl Hesaplanır gib?

Vergi gecikme zammı, Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkındaki Kanun ile düzenlenmiştir. Bu kanuna göre, ödeme süresi içinde ödenmeyen tüm kamu alacakları için son ödeme tarihinden itibaren, ödeme yapılan tarihe kadar geçen süre için 62 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre %2 olarak hesaplanır.

Gecikme faizi hangi tarihe kadar hesaplanır?

İkmalen, re'sen veya idarece yapılan tarhiyatlarda verginin uzlaşma yoluyla tahakkuk etmesi halinde gecikme faizi verginin normal vade tarihinden uzlaşma tutanağının imzalandığı tarihe kadar geçen süre için hesaplanır.

Gecikme faizi günlük mü aylık mı?

Kredi kartı gecikme faizi nedir? Dönem borcunun minimum ödeme tutarının altında bir kısmının ödenmesi halinde, sadece asgari ödeme tutarının ödenmeyen kısmına uygulanan aylık orandır.

Gecikme faizi yüzde kaç?

Cumhurbaşkanı Kararıyla, gecikme zammı oranı aylık %1,6 olarak yeniden belirlenmiştir. Yasal düzenleme gereği, gecikme zammı oranının değişmesiyle birlikte, gecikme faizi oranı ve pişmanlık zammı oranı da %1,6 olmuştur.

Gecikme zammı oranını kim belirler?

Cumhurbaşkanı Kararıyla, gecikme zammı oranı aylık %1,6 olarak yeniden belirlenmiştir. Yasal düzenleme gereği, gecikme zammı oranının değişmesiyle birlikte, gecikme faizi oranı ve pişmanlık zammı oranı da %1,6 olmuştur. Yeni oran, 30 Aralık 2019 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Related Posts