Evde yumuşatıcı yapmak

Bir leğen ya da kaba önce karbonatı ekleyin, ardından suyu üzerine dökün. İyice karıştırdıktan sonra önce elma sirkesini ardından aromatik yağı ekleyin. Kokunun yeterince baskın olmadığını düşünüyorsanız miktarını artırabilirsiniz. Ayrıca sirkenin kokusunun çamaşırlara sinmeyeceğini de eklemekte fayda var.Jul 24, 2018

Çamaşır makinesine yumuşatıcı yerine ne konur?

Çamaşırların yumuşatılması için kullanılabilecek en etkili ve en doğal malzemelerin başında sirke ve karbonat gelir. Evde birçok yüzeyin temizliğinde etkili bir şekilde kullanılan bu malzemeler çamaşır dokularında birikerek sertleşmeye neden olan maddeleri çözerek dokulardan uzaklaştırır.

Evde çamaşır yumuşatıcısı nasıl yapılır?

Derin bir kap içerisinde, sirkeyi su ile çözün. Karbonatı yavaş yavaş karışıma ekleyin. Karbonatın da suda çözündüğünden emin olduktan sonra, tercih ettiğiniz bitkisel yağı ekleyin. Hazırladığınız karışımı çamaşır yıkadığınız zaman çamaşır yumuşatıcısı gözüne ekleyin.

Çamaşırların güzel kokması için ne yapmalı?

Çamaşırlarınızı Yumuşatıcıda Bekletin

  1. Çamaşır Makinenizi Kireçten Koruyun. …
  2. Yumuşatıcınızla Farklı Kokuları Buluşturun. …
  3. Çamaşırlarınızı Islak Bekletmeyin. …
  4. Çamaşırlarınızı Kuruturken Doğru Yöntemleri Kullanın. …
  5. Ütü Suyunun İçine Koku Ekleyin. …
  6. Çamaşır Spreylerini Keşfedin. …
  7. Yumuşatıcınızı Farklı Şekilde Değerlendirin.

Çamaşırların yumuşak olması için ne yapmalı?

Deterjan Gözüne Beyaz Sirke Eklemek Yıkadığınız çamaşırların yumuşak hale gelmesi için beyaz sirke kullanabilirsiniz. Çamaşır makinesi durulama yaparken deterjan haznesine ekleyeceğiniz yarım bardak beyaz sirke, doğal yumuşatıcı özelliği sayesinde yıkanan çamaşırları yumuşacık bir hale getirecektir.

Yumuşatıcının hammaddesi nedir?

Çamaşır deterjanı ve çamaşır suyunun aksine, kumaş yumuşatıcıları bir çeşit arıtma yardımısı olarak kabul edilebilir. Erken pamuklu yumuşatıcılar tipik olarak sabun ve zeytinyağı, mısır yağı veya donyağı ile su emülsiyonuna dayanırlar. Yumuşatıcı bileşikler, çeşitli kumaşlara afinitesi bakımından farklılık gösterir.

Yumuşatıcı şart mı?

Aynı şekilde spor eşyaları ya da mikrofiber bezlerin temizliği esnasında da yumuşatıcı kullanmak doğru olmayacaktır. Spor eşyalar ter emme özelliğini kaybetmemeleri, mikrofiber bezler için ise toz ve kiri hapsetme özeliğini kaybetmemesi için bu eşyaların yıkanması esnasında yumuşatıcı kullanılmaması tavsiye edilir.

Dolaptaki çamaşırların güzel kokması için ne yapmalı?

Boş sprey şişesine su ve az miktarda yumuşatıcı koyun. Ara ara bu suyu giysilerinizin üzerine püskürtebilirsiniz. Boş parfüm şişelerini kapakları açık şekilde dolaba koyduğunuzda güzel birkoku yayılacaktır. Güzel kokulu sabunlardan alıp giysilerinizin aralarına yerleştirebilirsiniz.

Related Posts