En iyi devlet konservatuarları

Konservatuar okuyan biri ne olur?

Konservatuvar mezunları arasında müzik bölümünü bitirenler; şarkıcı, müzik öğretmeni, akademisyen, piyanist, eğitmen, müzik terapisti, aranjör, müzik yazarlığı, ses ve kayıt mühendisliği, stüdyo mühendisliği gibi sayısız alanda çalışabilirler.

Konservatuarı kazanmak için kaç puan gerekir?

Belirli yetenek sınavlarından geçen öğrencilerin kabul edildiği konservatuar bölümleri için ilk olarak YGS sınavına girmeniz gerekir. YGS sınavında taban puan olarak en az 150 – 160 puan almanız gereklidir.

Konservatuarda hangi eğitim verilir?

Konservatuvar eğitimi ve yapılanması genel olarak müzik üzerine kuruludur. Ancak bazı konservatuvarlarda müzik dışında dans, drama ve müzikal gibi eğitimleri içeren çalışmalar da bulunmaktadır.

Konservatuar için yaş sınırı var mı?

Devlet üniversitelerinin konservatuar yaş sınırı uygulamalarında 2021 yılı itibariyle pek bir değişiklik olduğunu söylemek mümkün değil. İstanbul Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi gibi başlıca okullarda konservatuar yaş sınırı 2021 yılında da 21 olarak belirlenmiş durumda.

Konservatuvar müzik nasıl girilir?

Konservatuar sınavlarına girmek için öncelikle ÖSYM'nin her yıl yapmış olduğu YKS sınavından 150 taban puanını tutturmanız gerekiyor. Taban puanları istediğiniz üniversitenin belirlediği puanlara göre farklılık gösterebiliyor.

Konservatuar da hangi bölümler var?

Bölümler

  • Çalgı Yapım Bölümü Yaylı Çalgılar Yapımı Anasanat Dalı
  • Müzik Bölümü Kompozisyon Teori ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı Kompozisyon Sanat Dalı Müzik Teori Sanat Dalı …
  • Müzikoloji Bölümü Genel Müzikoloji Anabilim Dalı
  • Sahne Sanatları Bölümü Opera Anasanat Dalı Tiyatro Anasanat Dalı Kukla ve Gölge Oyunu Sanat Dalı

Güzel sanatlar Fakültesi kaç puan?

Buna göre bu bölümlerin minimum puanları: Geleneksel Türk Sanatları (100 puan), Grafik Sanatlar (130 puan), Heykel (140 puan), Resim (140 puan), Seramik ve Cam (115 puan), Tekstil ve Moda Tasarımı (125 puan) olarak tespit edilmiştir.

Related Posts