Doktor mecburi hizmet atamaları

Doktor mecburi hizmet kaç yıl?

Yazının konu başlığına genel olarak bir yanıt verecek olursam, mecburi hizmet görev süresi 300 gün ila 600 gün arasında değişmektedir. Bu sürelerin içine hafta sonları, resmi tatiller ve raporlu günler de dahildir. Göreve başladığınız günden itibaren hesaplanmaktadır.

Tıpta zorunlu hizmet ne zaman yapılır?

Mecburi hizmet (Yasal ifadesiyle Devlet hizmeti yükümlülüğü), 5371 sayılı Kanun ile Sağlık Hizmetleri Temel Kanununa eklenen hükümler uyarınca, 05.07.2005 tarihinden sonra mezun olan, uzmanlığını tamamlayan ya da yan dal uzmanlığını tamamlayan tabiplerin, Sağlık Bakanlığı tarafından atandıkları yere göre değişen 300 …

Doktorlar mecburi hizmet yapmak zorunda mı?

Mecburi hizmet tabiplere, uzman tabiplere ve yan dal uzmanı tabiplere getirilmiş bir yükümlülüktür. Her statü için ayrı ayrı mecburi hizmet getirilmiştir. Uzman hekimler de, 05.07.2005 tarihinden sonra uzman olmuş iseler, mecburi hizmet yükümlüsüdürler.

Doktor atamalarda kaç tercih hakkı var?

Her doktorun 10 tercih hakkı vardır. Önce herkesin birinci tercihteki yerleştirmesi yapılır. Bu şu demektir birinci tercihine atanamayan bir kişinin ikinci tercihine atanma olasılığı daha az, üçüncü tercihte ise daha da az demektir.

Doktor zorunlu hizmet kalkıyor mu?

Doktorlara zorunlu hizmet kalkıyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık personeline zorunlu hizmetin kaldırılması çalışmalarının son aşamaya geldiğini söyledi. 4 Nisan— Bakan Akdağ, sağlık personeline zorunluluk yerine, gönüllülük esasına dayanan bir uygulama getireceklerini belirtti.

Doktorlar kpss’ye girer mi?

KAMUDA DOKTOR OLMAK İÇİN; Doktor atamalarından devlet dairesinde görev yapmaya karar verenler için KPSS puanI almaları gereklidir. Ayrıca Tıp Fakultesi mezunlarının girdiği TUS sınavından da yeterli puan almak gereklidir. KPSS sınavına giren doktor adayları arasında yapılmaktadır.

Doktorlara zorunlu hizmet ne zaman başladı?

hatırlanacağı gibi mecburi hizmet 12 eylül askeri cuntası döneminde çıkartılan 2514 sayılı yasayla başlatılmış ve 1995 yılında askıya alınmıştı. daha sonra 2002 yılındaki erken seçim öncesinde dönemin sağlık bakanı osman durmuş tarafından tekrar yürürlüğe konulan uygulama akp hükümeti tarafından 2003 temmuzunda …

Related Posts