Dişte kanal tedavisi nasıl olur

Kanal tedavisi enfekte olmuş veya çürümüş dişleri onararak kurtarmak için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Kanal tedavisi sırasında dişin sert dokusunun içindeki kök kanalı adı verilen doğal boşlukta bulunan yumuşak doku olan pulpa ile diş siniri çıkarılır, dişin içi temizlenir ardından açılan boşluk doldurulur.Mar 9, 2020

1 diş kanal tedavisi kaç dakika sürer?

Genellikle diş enfeksiyonlu geldiği için tedavi 2 seans sürmektedir. Kanal tedavisinin tek bir seansı 45 dakikaya kadar uzayabilmektedir. Diş kanalı ilk seansta çok iyi bir şekilde temizlenmeli ve şekillendirilmelidir.

Kanal tedavisi kaç seans sürer?

Kanal tedavisi dişte oluşan hasara bağlı olarak tek seansta ya da iki seansta gerçekleşir. Dişte bulunan enfeksiyon çok yaygınsa kanal tedavisi üç seansta tamamlanabilir. Kanal tedavisi bir diş hekimi veya endodontist tarafından yapılabilir.

Kanal tedavisi gerektiren diş nasıl anlaşılır?

Kanal tedavisi gerektiren durumlara ilişkin bazı belirtiler şu şekilde sıralanabilir:

  • Yüz ve boyunda şişlik.
  • Özellikle sıcak veya soğuğa karşı kalıcı diş hassasiyeti.
  • Çiğneme ya da ısırma esnasında ağrı
  • Diş etlerinde sivilce benzeri yara oluşumu.
  • Çatlamış dişler.
  • Diş etinin şişmesi.
  • Yansıyan diş ağrısı
  • Derin çürükler.

Aynı anda 2 dişe kanal tedavisi yapılır mı?

Diş hekimlerine gelen sık soru; Kanal tedavisi yapılmış bir diş tekrar kanal tedavisi yapılır mı? Bu sorunun cevabı biraz sancılı olsa bile cevabı evettir. Fakat bazı dişler yapılarına göre farklılık göstermektedir. Bu da tedavinin yönüne değiştirebilmektir.

Kanal tedavisi zor oluyor mu?

1-Kanal tedavisi zor ve kompleks bir tedavidir. Kök kanalı denilen bu boşluk içinde dişin gelişiminden, beslenmesinden ve savunmasından sorumlu dişe canlılık veren pulpa adı verilen bir bağ dokusu bulunuyor. Bu doku çeşitli nedenlerle iltihaplanabiliyor veya mikroorganizmaların yerleşmesi ile enfekte olabiliyor.

Diş kanal tedavisi yapılmazsa ne olur?

Kanal tedavisi yapılmazsa enfeksiyon kök ucundaki dokulara kadar ulaşabilir. Dişi çevreleyen çene kemiği de iltihaplanarak aşınır. Meydana gelen bu boşlukta apse oluşur. Bu tabloya ağrı ve şişlik de eşlik eder ve diş kısa zamanda kaybedilir.

Diş kanal tedavisi acı verir mi?

Kanal tedavisinde cerrahi müdahale uygulanacak bölgeye lokal anestezi yapılır ve bu sayede hasta tedavi esnasında herhangi bir acı ya da ağrı hissetmez. Lokal anestezi yapılması esnasında diş etine batırılan iğne ise sadece birkaç saniyeliğine “sinek ısırığı – arı sokması” gibi oldukça hafif bir his verir.

Related Posts