Döküm tavanın ilk kullanımı

Döküm tava ilk kullanmadan önce ne yapılmalı?

Bunun için, ilk önce tencereyi sudan geçirin. Ardından, bir bulaşık süngeri ve bulaşık deterjanı ile güzelce yıkayın. Yıkadıktan sonra da güzelce durulayın. Kuruladıktan sonra tekrar yağlayın ve bir kağıt havlu yardımıyla fazla yağını alın ve yağı tavanın her bir tarafına güzelce yedirin.

Döküm tava ilk kullanımda nasıl temizlenir?

Ham döküm tavanızı kullanmadan önce, toz ve kirlerden arındırmak için bulaşık süngerinin yumuşak kısmına az miktarda bulaşık deterjanı dökerek temizleyin. Tavayı iyice duruladıktan sonra kurulayın.

Lava Döküm tava kullanmadan önce ne yapmalı?

Lava Döküm Tavalarınız İle İlk Kez Pişiriyorsanız; İlk kullanımdan önce sıvı deterjan ve ılık su ile yıkamalısınız. Mutlaka KURULAMALISINIZ. SADECE İLK KULLANIMDAN ÖNCE tavanızın iç yüzeyini fırça yardımı ile ince bir tabaka halinde yağlayın. Tavanızı orta ateşte 15 dakika boyunca boş olarak ısıtın.

Döküm tava nasıl ısıtılır?

Döküm ızgaranızı önce ocağa alıp 10-15 dk kızdırın. Elinizi tavanın biraz üzerinde tuttuğunuzda birkaç saniye ancak dayanabiliyorsanız tavanız ısınmış demektir. Tavaya yağ koymanıza gerek yoktur. Et ilk başta tavaya yapışsa da piştiği anda kolayca tavadan ayrılacaktır.

Döküm tavada ne Pişirilmez?

Kesinlikle Demir Döküm Tava veya Tencerede Pişirmemeniz Gereken 6 Yemek

  • 1- Yumurta. Yepyeni ve tertemiz bir demir döküm tava aldığınızda yapacağınız en büyük hatalardan biri içinde yumurta pişirmek olacaktır. …
  • 2- Domates Sosu. …
  • 3- Tatlılar. …
  • 4- Narin Balıklar. …
  • 5- Soğuk Yiyecekler. …
  • 6- Sulu Yemekler.

Yeni alınan tava nasıl kullanılır?

– Su miktarının yoğun olması şartıyla, teflon tencere / tavanın içerisine bir tutam karbonat ve sirkeyi beklettikten sonra kısık ateşte kaynatınız. Daha sonrasında köpüklü deterjan ile yıkama işlemine geçiniz. – Teflon tencere/ tavaya muz kabuğunun iç kısmını iyice yedirdikten sonra yarısına kadar su koyunuz.

Granit döküm tencere ilk kullanmadan önce ne yapmalı?

İlk kullanımda granit tencere ve tavanızın her yerini iyice yağlayın. Metal kaşık veya çatal asla değdirmeyin. Yemeğinizi soğutmak için sıcak tencereyi soğuk suyun içine oturtmayın. Yemeğinizi hazırladıktan sonra 2 – 3 saat içinde yemeği içinden alın.

Related Posts