Burun tıkanıklığının neden olduğu hastalıklar

Burun tıkanıklığının en yaygın nedeni üst solunum yolu enfeksiyon hastalıklarıdır. Bu hastalıklar genellikle geçici burun tıkanıklığına neden olur. Fakat sinüzit, alerjik rinit, burun eti, burundaki kemik ve kıkırdağın darbe alması gibi durumlar kalıcı burun tıkanıklığına sebebiyet verir.

Burun tıkanıklığı hangi hastalıklara yol açar?

Bu süreç uzun sürerse kalbe yük biner, uzun süreçte kalple ilgili (kalpte büyüme, hipertansiyon) hastalıklar ortaya çıkabilir. Ayrıca, burun tıkanıklığı olan hastalarda kulakla ilgili kulakta sıvı toplanması, orta kulak enfeksiyonları gibi problemler daha sık gözlemlenir.

Burundan rahat nefes alamamak nelere yol açar?

Burundan Nefes Alamazsak Neler Olur?

  • Burun Süzme Organıdır…
  • Kandaki Oksijen Oranı Düşüyor!
  • Akciğer ve Kalp Fazla Çalışmak Zorunda Kalıyor.
  • Performans Düşüyor, Yorgunluk Artıyor.
  • Horlamanın Nedeni de Olabilir…
  • Baş Ağrısı ve Sinüzit.
  • Ciddi Kanamalara Yol Açabiliyor.
  • Çocuk Yapmayı Düşünenler Dikkat!

Devamlı burun tıkanıklığı neden olur?

Uzun süreli burun tıkanıklığı genellikle burun orta direğinin eğriliği (Deviasyon), burun eti (Konka) büyüklüğü, Geniz eti büyümesi, nazal polip( alerji veya sinüzit kaynaklı olabilir), Kronik sinüzit yıllardan beri olan burun tıkanıklığının bir sebebi olarak karşımıza çıkabilir.

Geçmeyen burun tıkanıklığı nasıl geçer?

Limon, zencefil, nane, tarçın, zerdeçal gibi bitki çaylarını tüketmek burun tıkanıklığına iyi gelebilir. Tuzlu su burun tıkanıklığına iyi gelir. Tıkanıklığın olduğu dönemlerde buruna tuzlu çekilebilir veya denize girilebilir.

Yatınca burnum tıkanıyor neden?

Burun tıkanıklığının bilinen en sık nedeni kıkırdak-kemik eğrilikleri, diğer adıyla “deviasyon” diye bilinse de aslında daha sık karşılaşılan neden, burun eti şişmesi (konka şişmesi) veya “rinit” denilen çeşitli nezle tipleridir. Bunları takiben çeşitli sinüzit tiplerine bağlı da burun tıkanıklıkları olabilir.

Burun tıkanıklığı için hangi doktora gidilir?

Aile hekiminiz genellikle semptomlarınızdan ve burnunuzun içini inceleyerek sinüziti teşhis edebilir. Şiddetli veya tekrarlayan sinüzitiniz varsa, sizi ileri değerlendirme için kulak, burun ve boğaz (KBB) uzmanına yönlendirebilirler.

Burnumuzdan nefes almazsak ne olur?

Nabız hızlanır, tansiyon yükselir. Kişi daha sık nefes alıp verme ihtiyacı duyar. Burun tıkanıklıkları, her zaman bu kadar şiddetli olmayabilir fakat yine de ciddi burun tıkanıklıklarında kandaki oksijen satürasyonunun düşeceğini ve daha sağlıksız bir yaşam sürüleceğini de unutmamak gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Related Posts