Boşnak turşusu tarifi

Boşnak Turşusu Soka (Kaymaklı Biber Turşusu) Nasıl Yapılır? Boşnak biberlerinin çekirdeklerini çıkarıp iyice yıkayın ve içlerini bolca tuzlayıp büyük bir tepsiye dizin. Bir gece bu şekilde bekletin. Biberler hazır olduktan sonra bir karıştırma kabında beyaz peyniri çatalla ezin ve kaymakla karıştırın.

Arnavut Sokası nasıl yapılır?

Biberlerin içini peynirle doldurup kavanoza atıyoruz. Bu işlem biber bitene kadar devan ediyor. biberler kavanoza doldurduktan sonra diğer kaptaki kaymaklı karışımı döküyoruz. Kavanozları kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz. 15 gün sonra açıp yiyebilirsiniz.

Soka turşusu nasil yapilir?

Soka Tarifi Nasıl Yapılır? Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp kaya tuzu ile içlerini iyice ovup, üzerini temiz bir bezle örterek bir gece bu şekilde bekletilir. Ertesi gün içine biriken sular dökülür ancak biberler yıkanmaz. Bu şekilde turşu kurulacak hale gelir.

Sokanın içinde ne var?

Soka, Boşnak mutfağına özgü sütlü-kaymaklı bir turşu uygulamasıdır. Sofrada kahvaltılık yahut turşu-meze olarak çokça yer bulur….Malzemeler :

  • Boşnak biberi.
  • 1 lt keçi veya koyun sütü
  • 1/2 lt süt kaymağı
  • 750 gr beyaz peynir.
  • Tuz.

Sep 16, 2015

Bulgar soka nedir?

Soka, Ciza, Long Nedir? Bulgar göçmenleri için ekşimikli biber yukarıda linki paylaştığım biberler kavrulduktan sonra içine ekşimik eklenip pişirilerek yapılan yemektir. Boşnaklar kaymak ve peyniri karıştırdıktan sonra küçük biberlerin içine doldurup sütle turşu kurarlar ve buna soka derler.

Arnavut Longu nasıl yapılır?

Long (Arnavut Kahvaltılığı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle biberleri doğrayıp biraz kızartıyoruz çok yumuşak olmamalı ve çok sertte kalmamalı.
  2. Daha sonra lorumuzu ekleyelim karıştırıp süt ile ıslatalım ve longumuz hazır.
  3. Buzdolabında bir kavanozda bekletirsek daha güzel olur denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun 😊

Jun 2, 2016

Boşnak mezesi soka nasıl yapılır?

Boşnak Turşusu Soka (Kaymaklı Biber Turşusu) Nasıl Yapılır? Boşnak biberlerinin çekirdeklerini çıkarıp iyice yıkayın ve içlerini bolca tuzlayıp büyük bir tepsiye dizin. Bir gece bu şekilde bekletin. Biberler hazır olduktan sonra bir karıştırma kabında beyaz peyniri çatalla ezin ve kaymakla karıştırın.

Süt turşusu nasıl yapılır?

Sütlü Peynirli Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri halka halka doğrayın.
  2. Kavanozu biraz biber biraz çökelek olacak şekilde doldurun.
  3. Oda sıcaklığındaki günlük sütü tepeleme doldurun ve üstüne biraz tuz gezdirin ve zeytinyağı ile kaplayın.
  4. Kapağını kapatın.
  5. Serin bir yerde yada buzdolabında saklayın.

Sep 15, 2015

Related Posts