Bir su hikayesi

Bir su hikayesi nedir?

Bir Su Hikayesi, tüm dünyayı tehdit eden su krizine karşı İstanbul, Londra ve Cape Town gibi dünyanın üç büyük şehrindeki çevre aktivistleri ve uzmanlar aracılığıyla geliştirilen çözümleri değerlendiriyor.

Bir su Hikayesi ne zaman?

National Geographic'in Finish iş birliğiyle ekrana getireceği; İstanbul, Londra ve Cape Town'da çekilen ve tüm dünyayı etkisi altına alacağı öngörülen su kıtlığını konu alan “Bir Su Hikayesi” belgeseli 22 Mart'ta izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Su Kitligi ne zaman?

UNESCO, 10 yıldan kısa bir süre içinde insanlığın küresel su kıtlığıyla karşı karşıya kalacağını öngördü. ​Uzmanların tahminlerine göre 2030 yılına kadar su kıtlığı yüzde 40'a kadar yükselecek.

Türkiye ne zaman su fakiri olacak?

Türkiye ise kişi başına kullanılabilir su miktarı göz önünde bulundurulduğunda, su stresi çeken bir ülke olarak kabul edilir. Projeksiyonlara göre, bugün 1.519 m3 olan kişi başına düşen su miktarının 2030 yılında 100 milyonluk nüfusla 1100 m3'e düşecek ve ülkemiz su fakiri bir ülke olacaktır.

Türkiye ne zaman susuz kalacak?

Türkiye, 2021'de su kıtlığı yaşayabilir. Yerküre üzerindeki erişilebilir tatlı su miktarı, dünyanın toplam su varlığının yüzde 1'inden bile az. Oysa, gıda güvenliği, ekonomik büyüme, iklim değişikliği ile mücadele gibi birçok alanın temelinde, su kaynaklarının sürdürülebilirliği yer alıyor.

2022 de kuraklık olacak mı?

Tarım açısından kuraklık riskinin devam ettiğini vurgulayan Şen, "2022`de de sıkıntı devam edecek. … Temiz suyun yüzde 75`i tarımsal sulamaya, yüzde 3`ü içmeye, geri kalanı sanayiye gidiyor. O açıdan yetmiyor su" diye konuştu.

Türkiye su zengini mi su fakiri mi?

Ancak resmi veriler üzerinden ilerleyecek olursak; DSİ'nin verilerine göre, 2020 yılında Türkiye'de kişi başına düşen yıllık su miktarı, 1.346 m3 değerindedir. Falkenmark indeksine göre, genel su durumunu belirleyecek olursak, Türkiye'nin "su sıkıntısı" konumunda bulunan bir ülke olduğunu görebiliriz.

Related Posts