Bezelyeli patates yemeği

Patatesli bezelye yemeği yanına ne yapılır?

Patates Yemeğinin Yanına İyi Giden Videolu 10 Tarif

  1. Yeşil Mercimek Çorbası
  2. Domates Çorbası
  3. Kremalı Mantar Çorbası
  4. Sebzeli Bulgur Pilavı
  5. Tereyağlı Erişte.
  6. Domates Soslu Makarna.
  7. Havuç Salatası
  8. Tavuk Sote.

Patates ve bezelye yemeği nasıl yapılır?

Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları yemeklik doğrayıp, az sıvı yağda (3-4 kaşık) kavurun.
  2. Patatesleri ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın.
  3. Soğan kavrulunca, salçayı ekleyip birkaç dakika karıştırın.
  4. Patates, havuç ve bezelyeleri ekleyin.

Bezelye mi daha çabuk pişer patates mi?

Patatesler çok çabuk piştiği için patatesleri bezelye yemeğinin pişmesine yaklaşık 10 dakika kala atabilirsiniz.

Bezelye yemeği Havuçsuz olur mu?

Tavuklu Bezelye(Havuçsuz) Tarifi Nasıl Yapılır? Tavuk göğsü iyice yıkandıktan sonra küp küp doğranır ve tencereye koyulur suyunu çekip kavrulmaya başlayınca soğan eklenir ve biraz daha kavrulur. Domates ,baharatlar ,salça ,patates ve bezelyede eklenip suyuda konulup 40 dakika pişirilir.

Etli bezelye yemeği yanına ne yapılır?

Etli bezelye yemeği yanına pirinç pilavı harika bir seçim olacaktır. Dilerseniz yemeğinizin yanında biber dolması servis edebilirsiniz. Bu leziz menüye yoğurtlu salata çeşitleri eklemek isterseniz bu listede yer alan enfes tarifleri değerlendirebilirsiniz.

Zeytinyağlı bezelye yemeği nasıl yapılır?

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı yemeklik doğrayın ve geniş bir tencereye alın. …
  2. Bu sırada havuçları ve biberi küp küp doğrayın.
  3. Soğanların üzerine havuç ve biberleri ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
  4. Üzerine bezelyeleri ilave ederek 1-2 dakika daha kavurun.

2 kişilik bezelye yemeği nasıl yapılır?

Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağda pembeleşinceye dek kavrulur. Ardından salça eklenir ve salçayla da bir iki dakika kadar kavrulması beklenir. Küçük küpler halinde doğranan patates havuç ve bezelyeler tencereye eklenir. Baharatlar ve iki su bardağı kadar sıcak su ilavesiyle kaynayıncaya dek pişirilir.

Related Posts