Bez sucuk nasıl yapılır

Bez Sucuk Yapılışı: Et kuşbaşı doğranarak baharat ile biriikte bir gün süreyle buzdolabında bekletilir. Daha sonra çekilerek kıyma haline getirilir. Kıyma haline getirilmiş iç hazırlanan bez torbalara bir huni yardımı ile doldurulur. Daha sonra bir merdane yardımıyla içinde hava kalmayacak şekilde üzeri düzeltilir.

Bez sucuk nedir?

Bez Sucuk – Tokat 0 dana etinden hazırladığımız sucuk hamuru bez torbalara doldurulup ağız kısımları klipslenir. Klimatik kurutma odalarına alınan sucuklar yaklaşık 12 güne yakın bir zaman sürecinde kurutma işlemi gerçekleştikten sonra geleneksel tat fermente sucuk olarak vakumlanarak satışa çıkarılmaktadır.

Bez sucuk kaç günde kurur?

Sucuğun hazırlandıktan sonra bezin içerisine dolduğu bilgisine veren Telek, “Yapılığı andan itibaren beze yerleştirildikten sonra 1 hafta boyunca bekleme süresi vardır. Biz bildiğimiz doğal pamuktan elden edilen bezlerdendir. Bu bekleme süresi tamamen doğal bir süreçtir ve kuruması sağlanır.

Bezde sucuk nerenin?

Tokat'a özgü bez sucuklar ısıl işlem görmeden üretiliyor. Tokat'ta üçüncü kuşak dede mesleğini sürdüren firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem İçeloğlu, Tokat bez sucuğunu diğer sucuklardan ayıran özelliğinin, bez kılıfa doldurulması olduğunu söyledi.

Fermente sucuk nasıl yapılır?

Fermantasyon işleminde, kıyma haline getirilen etlerin birçok baharat ve aromalarla harmanlandıktan sonra, hayvan bağırsaklarının ya da yapay bir kılıf içerisine konularak belli bir süre beklemesiyle oluşur. Bu işlem sonunda sucuk mayalanır ve tüketilebilecek bir hal alır.

Tokat bez sucuk nedir?

Bez sucuğun diğer sucuklardan ayıran özelliği yüzde yüz dana eti olması, sağlığa zararlı kimyasal maddelerin kullanılmaması ve ısıl işlem görmeden, kurutma yöntemiyle satışa çıkmasıdır. Tabi bu yöntemlerle geleneksel olduğu için tat ve aroma daha fazla ortaya çıkıyor. Tokat merkez ve ilçelerinde sıcak satışımız var.

Bez sucuk nasıl kurutulur?

Kıyma haline getirilmiş iç hazırlanan bez torbalara bir huni yardımı ile doldurulur. Daha sonra bir merdane yardımıyla içinde hava kalmayacak şekilde üzeri düzeltilir. Ağzı sıkıca bağlanan torbalar rüzgâr alabilecek bir yere asılarak beş gün kurumaya bırakılır.

Yeni yapılan sucuk nasıl kurutulur?

Kurutma yöntemi için ilk olarak sıcak ve güneş almayan bir ortam belirleyin. Bu ortamda sucukları asarak kurutabilirsiniz. Eğer asacak yerini yoksa, gazete sererek sucukları üzerine dizin. Gazete sucuğun nemini alarak kısa sürede kurumasını sağlar.

Related Posts