Bebekler neden kolik doğar

Koliğe neden olduğu keşfedilen faktörler arasında tam olarak gelişmemiş sindirim sistemi, sindirim sistemindeki sağlıklı bakterilerin dengesizliği, aşırı besleme, yetersiz besleme, nadiren geğirme, gıda alerjileri veya intoleransları, çocukluk çağı migreninin erken bir formu, aile içinde stres veya kaygı bulunmaktadır.Jan 28, 2021

Kolik sebebi nedir?

Koliği nedenlerini açıklamaya yönelik çeşitli teoriler öne sürülmüştür, ancak, nedeni kesin aydınlatılamamıştır. Ayırıcı tanıda infeksiyonlar, mide ve bağırsak sorunları, travma, beslenme, ilaç reaksiyonu, nörolojik nedenler ve kardiyovasküler nedenler düşünülmelidir. Koliğin etkili bir tedavisi yoktur.

Kolik bebegi ne Rahatlatir?

Bebeği baş kısmı daha yukarıda kalacak şekilde yatırmak ve sık sık, az miktarda emzirmek rahatlamasına yardımcı olur. Bebeğin yatay pozisyonda biberonla beslenmesi ve beslenme sonrası gaz çıkarılmaması, koliğe neden olabilir.

Kolik ağrı olmaması için ne yapmam lazım?

Ama kolik sıklıkla bebek 4 aylık olduğunda kendiliğinden geçer. Özet olarak aslında koliği tam olarak geçiren bir tedavi yöntemi yoktur. Kolik bebek büyüdüğünde sıklıkla 3-4. ayda çok nadiren de 6-9 ay arasında kendiliğinden geçer.

Kolik ne zaman başlar ne zaman biter?

Kolik ağlamaları bebek genellikle 2 haftalık olduğunda başlar, 6 haftalıkken zirveye ulaşır. 3-4 aylık olduğunda kendiliğinden azalır, 6. ayda bitmiş olur.

Kolik nasıl tedavi edilir?

Bebekleri araçla gezdirmek çoğu zaman etkili olmaktadır. Bebeklerin hoşlanabileceği banyo, masaj, uygun bitki çaylarından herhangi biri denenmelidir. Her bebeğin beğenisi farklı olabileceğinden uygun olan sakinleştirici yöntem bulunmalıdır. Özellikle masajla sırtının ve belinin ovulması bazı bebekleri mutlu etmektedir.

Kolik bebeği olanlar nasıl beslenmeli?

Emziren anneler, emzirme döneminde elma, armut, papaya, avokado, kereviz, pancar, havuç, kuşkonmaz, mısır, tatlı patates, kabak, patlıcan, mantar, yumurta, et ve balık yiyebilir. Papatya, zencefil, ıhlamur, rezene ve hindiba çayları içebilir. Bu tür yiyecek ve içeceklerin gaz yapma htimali oldukça düşüktür.

Kolik bebekler nasıl sakinleştirilir?

Bebek Kolik Nedeniyle Ağladığında, Nasıl Sakinleştirilir?

  1. Bebeğin aç ya da susamış olup olmadığını kontrol edin. …
  2. Bebeğinizi kucağınızda taşımayı ve hafifçe sallamayı deneyin (bebeği çok sert biçimde sallamayın). …
  3. Bebeğinizi bebek salıncağında yavaş yavaş sallayabilir, araba ya da pusette gezdirebilirsiniz.

Related Posts