Avokado yaprağı çayı nasıl yapılır

Avokado yaprağı çayı nasıl yapılır Saraçoğlu?

Kaynamakta olan bir bardak (yaklaşık 150 ml) klorsuz suya bir tatlı kaşığı (2-3 gr) kurutulmuş avokado yaprağı ilave edilir. Kısık ateşte sekiz dakika kaynatılır (demlenir). Demleme süresi tamamlandıktan sonra sıcakken süzülür. Ilıyınca akşam yemeğinden iki saat sonra içilir.

Avokado yaprağı Günde kaç bardak içilir?

Bir bardak avokado yaprağı çayı için 3 bardak su içinde 8 adet avokado yaprağını kaynatarak, süzün. Talebe göre çaya bal ve tatlandırıcı eklenebilir. Günde iki kez bu çayı tüketmeniz, birçok faydası için yeterli olacaktır.

Taze avokado yaprağı nasıl kullanılır?

Kaynamış olan suya bir tatlı kaşığı kadar kurutulmuş veya taze avokado yaprağı atın. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra suyu sıcakken süzün. İçmeden önce yarım saat demlenmesi için bırakın. Bu karışımı akşam yemeğinden 3 saat sonra veya yatmadan hemen önce tüketin.

Avakado yaprağı çayı ne işe yarar?

Avakado yaprağı çayının faydaları her gün düzenli bir şekilde tüketilirse böbrek iltihaplarının yok olmasına yardımcı olur. Böbrek taşlarının da eriyerek vücuttan atılmasına yardımcı olur. Safra kesesi taşına sahip olan hastalar tarafından da tüketilmesi önerilir. Idrar yolu iltihaplarının sökülmesini sağlar.

Avakado yaprağının zararları nelerdir?

Emzirme döneminde anne sütünün azalmasına yol açabilir. Hassas bünyelerde kaşıntı,kızarıklık ve alerjiye yol açabilir. Bu nedenle hassas bünyeli kişilerin fazla tüketmemesi önerilir. Cilt ile fazla temas ettirildiğinde fayda yerine yan etkilerine maruz kalınabilir.

Böbrek taşını eriten bitkiler nelerdir?

Kırkkilit Otu: Böbrek taşınızı hemen geçirmek ve düşürmek için kırkkilit otunu tüketebilirsiniz. Kırıkkılit otunu bir bardak sıcak suyun içine ilave ederek tüketmeniz önerilir. Böylece kısa süre içerisinde böbrek taşı şikayetlerinizden kurtulacaksınız.

Avokado yaprağı kaç gün içilir?

Avokado yaprağı kürü düzenli olarak kullanıldığı takdirde böbrek taşlarını azaltır. Kaynamakta olan 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı kurutulmuş avokado yaprağı ilave edin ve 8 dakika demleyin. Ilık ve taze halde akşam yemeğinden 2 saat sonra için. Her 5 gün kullanımdan sonra 3 gün ara verin.

Related Posts