Akdeniz sineği mücadele

Akdeniz sineği mücadelesi nasıl yapılır?

Kültürel Önlemler: Turunçgil bahçelerinde konukçusu olan meyve ağaçları dikilmemelidir. Hasat sonrasında ağaç üzerinde kalan meyveler toplanmalıdır. Ağaç altına dökülen meyveler toplanıp yok edilmelidir. Biyoteknik Mücadele: Akdeniz meyve sineğinde ruhsatlı olan tuzaklar kullanılarak kitlesel tuzaklama yapılır.

Akdeniz sineği için hangi ilaç?

Nu-Lure® Akdeniz meyve sineği erginlerini çeker ve Exirel® 100 SE ise zararlıları kontrol altına alır. Önerilen kullanım dönemi: Maksimum kontrol için Exirel® 100 SE, 7-10 gün arayla arka arkaya 2 uygulama şeklinde kullanılmalıdır.

Akdeniz sineği nasıl olur?

İklim koşullarına göre ilkbahar sonu, yaz başında çıkan erginler beslendikten sonra yumurtalarını olgun meyvelerin kabuğu altında bırakırlar. Açılan yumurtalardan çıkan larvalar meyvenin etli kısmı ile beslenerek üç dönem geçirir ve olgunlaşınca kendisini toprağa atarak, toprağın 2-3 cm. derinliğinde pupa olurlar.

Akdeniz sineğini ne öldürür?

Mükemmel kontrol: Exirel® 100 SE, turunçgilde Akdeniz meyve sineği zararlısı ile mücadelede mükemmel kontrol sağlar. Nu-Lure®* (hidrolize edilmiş mısır glüten yemi D) ile birlikte kullanılması gerekmektedir. Nu-Lure® Akdeniz meyve sineği erginlerini çeker ve Exirel® 100 SE ise zararlıları kontrol altına alır.

Zeytin sineği ile nasıl mücadele edilir?

Pupaların yok edilmesi için kış aylarında toprak sürülmelidir. Zarar periyodu boyunca 3-4 günde bir, kurtlu zeytinler toplanarak zeytinlikten uzaklaştırılır. Zeytin sineğinin sonbahardaki yoğun zararını önlemek için erken hasat yapılmalıdır.

Meyve sineği tuzağı nasıl yapılır?

Tuzak olarak 0,5 lt lik şeffaf plastik kaplar kullanılır. İçerisine elma sirkesi konan ve üzerinde 3 mm'den büyük olmayan 8-10 adet delik açılarak ağaçların gölge bir yerine asılır. Asılan sirkeli kaplar üreticiler tarafından haftalık kontrol edilerek eksilen sirkelerin tamamlanması sağlanır.

Meyve sineği nasıl yok edilir?

MEYVE SİNEKLERİNDEN HIZLICA KURTULMANIN 10 ETKİLİ YOLU

  1. Caydırıcı Kokular Kullanın. …
  2. Bulaşık Bezlerini ve Süngerleri Düzenli Olarak Değiştirin. …
  3. Mutfağınızı Temiz Tutun. …
  4. Çürüyen Sebze ve Meyveleri Hemen Atın. …
  5. Meyve Kâselerini Kapatın. …
  6. Meyve ve Sebzelerinizi İyice Yıkayın. …
  7. Meyve Sineğini Uzaklaştırmak için Sirkeli Karışım.

Related Posts