6830 sayılı kamulaştırma kanunu

6830 sayılı yasa nedir?

Meyzuu: Madde 1 – Amme hükmi şahısları ile müesseseleri tarafından umumi menfaat- ler için lüzumlu işlere tahsis edilmek üzere hususi şahıslara ait gayrimenkullerin ve kaynakların İstimlaki ile hususi şahıslar lehine mahsus kanunlarına müsteniden ya- pılacak istimlâkler bu kanun hükümlerine tabidir.

2942 sayılı kamulaştırma Kanununun 7 maddesine göre belirtme ne anlama geliyor?

2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 7. maddesine göre belirtme, mülkiyetin devrini kısıtlayan bir belirtme değildir. Belirtmenin amacı, taşınmazı satın almak isteyen kişilerin kamulaştırmadan haberdar olmasını sağlamaktır.

Rızaen kamulaştırma nedir?

Rızaen Kamulaştırma İsminden de anlaşılacağı gibi mal sahibinin rızasıyla gerçekleşen kamulaştırma türüdür. Kamulaştırılacak malın tapuya tescili işleminin, normal satış işlemi şeklinde gerçekleştirilir.

2942 sayılı kamulaştırma Kanunu Nedir?

Madde 1 – Bu Kanun; kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzelkişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malların, Devlet ve kamu tüzelkişilerince kamulaştırılmasında yapılacak işlemleri, kamulaştırma bedelinin hesaplanmasını, taşınmaz malın ve irtifak hakkının idare adına tescilini, kullanılmayan …

Kamulaştırma bedeli neye göre belirlenir?

Kamulaştırma bedeli ne şekilde hesaplanacağı kanunla belirlenir. Kanun, kamulaştırma bedelinin tespitinde vergi beyanını, kamulaştırma tarihindeki resmi makamlarca yapılmış kıymet takdirlerini, taşınmaz mallarının birim fiyatlarını ve yapı maliyet hesaplarını dikkate alır. Ayrıca objektif ölçüleri de dikkate alır.

Kamulaştırma bedeli ödenmezse ne olur?

İdarelerce yeterli ödenek temin edilmeden kamulaştırma işlemlerine başlanılamaz. Belediyenin kamulaştırma bedelini ödemediği durumlarda ise icra yoluna yada asliye hukuk mahkemesi kanalıyla dava açma hakkı doğmaktadır. Kamulaştırma bedeli talebi için hak düşürücü bir süre bulunmamaktadır.

Kamulaştırma 7 madde şerhi nedir?

Yani 7. Madde şerhi işlenen gayrimenkulün bir kısmının veya tamamının kanunlaşacağı anlamına gelir. 7.Madde şerhi olan gayrimenkullerin tapu sicil müdürlüklerinde satışlarına engel olacak herhangi bir durum yoktur. Ancak alıcıya bu şerhin varlığı konusunda bilgi verilmesi gerekir.

Related Posts