5651 sayılı yasa

5651 sayılı kanun nedir?

internet ortamındaki içerik sağlayıcı, yer sağlayıcı, erişim sağlayıcı ve toplu kullanım sağlayıcıların yükümlülük ve sorumlulukları ile internet ortamında işlenen belirli suçlarla içerik, yer ve erişim sağlayıcıları üzerinden mücadeleye ilişkin esas ve usulleri düzenlemektir.

5651 sayılı kanun maddesi kimleri kapsamaktadır?

5651 sayılı kanun internet ortamından yayın yapanları kapsamaktadır. Özellikle kurumların yaptığı yayımları kapsayan bu kanun otel, üniversite, alışveriş merkezleri, kafeler, fabrikalar, KOBİ'ler gibi interneti toplu bir şekilde kullanıma açan kurumları kapsamaktadır.

5651 Hangi loglar?

Zorunlu olan 5651 loglaması, iç ağımıza bağlanan cihazların IP adres bilgilerini, kullanıma başlama, bitiş tarih ve saati ile cihazların MAC Adreslerini gösteren kayıtları Elektronik ortamda saklanması ve oluşan log dosyalarının zaman damgası ile birlikte imzalanması ve bu dosyaların 2 yıl süreyle saklanmasıdır.

5651 sayılı kanun nasıl uygulanır?

5651 Sayılı Kanun'a tam uygun olarak hareket edebilmek için en güvenli yöntem ağa bağlanacak kullanıcının cep telefonuna bir şifre gönderilerek gönderilen numaranın kayıt altına alınmasıdır. Bu sayede hat sahibinin TC Kimlik Numarası'na da gerekli durumlarda ulaşılabilir ve yasal takip yapılabilir.

5651 sayılı kanun yürürlükte mi?

23.05.2007 tarihinde resmi gazete yayınlanan 5651 sayılı kanun, günümüzde geçerliliğini koruyan oldukça önemli bir yasa konumundadır.

5651 Sayılı kanun kararı kim verir?

Bu durumda Cumhuriyet savcısı kararını yirmidört saat içinde hâkimin onayına sunar ve hâkim, kararını en geç yirmidört saat içinde verir. Bu süre içinde kararın onaylanmaması halinde tedbir, Cumhuriyet savcısı tarafından derhal kaldırılır.

5651 sayılı kanun kaç yıl?

5651 Sayılı Kanun ‌Log (Kayıt) Tutma Süresi Resmi Gazete'de yayınlanan kanun uyarınca kurumların ve işletmelerin yapılan işlemleri kayıt altında tutma süreleri 1 yıl olarak belirtilmiştir. Tutulan bu kayıt dosyaları son bir yılı kapsayacak şekilde ve günlük olarak saklanacaktır.

Related Posts